Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Salade met biefstukpuntjes, geitenkaas, tomaat en radijs
salade met biefstukpuntjes foto

Salade met biefstukpuntjes, geitenkaas, tomaat en radijs

Deze salade met biefstukpuntjes maakte ik jaren geleden bijna wekelijks. Op enig moment verdween hij naar de achtergrond, maar pas geleden besloot ik dat het tijd was voor een rentree. Want geloof me als ik zeg dat je deze salade wilt. Hij is echt heerlijk en valt voor mij absoluut in de categorie comfort food. 

Vraag me trouwens niet waar ik het oorspronkelijke recept ooit vandaan haalde. Ik weet het echt niet meer, maar ik vermoed uit een van de bladen van de supermarkten. En ja, dit keer maakte ik ‘m dus op basis van mijn geheugen. En dat geheugen is blijkbaar nog best ok, want ook dit keer was de salade weer super lekker.

Dit heb je nodig:

400 gram biefstuk, op kamertemperatuur
150 gram rucola melange
1 plak zachte geitenkaas (zo’n 100 gram)
4 tomaten
1 bosje radijs
40 gram pijnboompitten
klontje roomboter
scheutje olijfolie
10 gram verse bieslook, gehakt
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel grove mosterd
scheutje melk
zout

Zo maak je deze salade met biefstukpuntjes:

1. Kruis de tomaten in, dompel ze onder in kokend heet water, spoel ze af met koud water, ontvel ze, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes.

2. Verdeel de sla over vier borden en leg de stukjes tomaat er bovenop.

3. Was de radijs, verwijder ‘kop en kont’ en snijd in flinterdunne plakjes. Leg deze ook op de salade.

4. Verkruimel de geitenkaas boven de vier borden.

5. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat daarna afkoelen.

6. Meng in een kommetje de mayonaise, mosterd en een scheutje melk tot een dik vloeibare dressing; het loopt in slierten van je lepel.

7. Snijd de biefstuk in puntjes.

8. Verhit de boter samen met de olijfolie in een koekenpan, bak hierin de biefstukpuntjes op hoog vuur snel rondom bruin en bestrooi met zout.

9. Verdeel de biefstukpuntjes over de salade.

10. Schep de dressing over de salade en garneer met de gehakte bieslook.

Zet er een lekker broodje, een ciabatta bijvoorbeeld, bij op tafel en gegarandeerd blije gezichten aan tafel! Hier vind je nog meer recepten voor lekkere salades >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie