Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Weekend food: vega patat shoarma
vega patat shoarma

Weekend food: vega patat shoarma

Soms heb je gewoon onwijs trek in ‘junkfood’. Nee ontken maar gewoon niet, want iedereen heeft zo af en toe van die momenten. Naar de snackbar rennen of iets bestellen is dan de makkelijkste weg, maar wat nou als ik je vertel dat deze vega patat shoarma vele malen meer satisfying is en ook snel op tafel staat? 

Mocht je de berg eten op deze foto associeren met een ‘kapsalon’ dan heb je wel een punt. Het ziet er niet echt uit. Maar goddelijk lekker is het wel. En vegetarisch en met komkommer en met paprika en zonder kaas dus veeeeel gezonder. Dat laatste is vooral om jezelf een goed gevoel te geven uiteraard. Ik vind het feit dat ik het zelf maak en er inderdaad ook groenten in voorkomen, meer dan voldoende netjes voor een aanval van trek in junkfood. O en de frietjes gingen in de Airfryer dus dat is ook minder slecht dan de frituur…

Ingrediënten van deze vega patat shoarma:

1 zak Aviko Franse frites super crunch (750 gram)
350 gram vegetarische shoarma (Vivera)
200 gram romaine sla of ijsbergsla
350 gram snack komkommer
250 gram snack paprika
0,5 rode ui in dunne plakjes
knoflooksaus (of andere saus die je lekker vindt)
olijfolie

Zo maakt je het:

1. Verwarm de Airfryer (of oven) voor, vul het mandje (of de bakplaat) met frites en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Snijd ondertussen de snack komkommer en paprika in dunne plakjes/ringetjes.

3. Snijd de sla in reepjes, spoel af onder de kraan en laat goed uitlekken.

4. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de vega shoarma goudbruin.

5. Zodra de frites klaar is, verdeel je deze over vier borden.

6. Verdeel er wat sla overheen en de shoarma daar weer bovenop.

7. Verdeel de komkommer, paprika en rode ui over de borden en naar wens wat knoflooksaus. Zet de rest van de saus op tafel.

8. Je vega patat shoarma is klaar: aanvallen!

Heerlijk toch om af en van toe zo’n bordje comfort food te smullen. Ga jij binnenkort deze vega patat shoarma maken? Ik hoor graag of je het ook lekker vond!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord