Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Flammkuchen met zalm, kappertjes en rode ui
Flammkuchen met zalm, kappertjes en rode ui foto

Flammkuchen met zalm, kappertjes en rode ui

Flammkuchen, wie wordt daar nu niet blij van? Heerlijk bij de borrel, als voorafje of op een snackplank. Bij ons thuis wordt iedereen er hoe dan ook vrolijk van. Dit keer maakte ik een Flammkuchen met zalm, kappertjes en rode ui. 

Als je me al wat langer volgt, dan weet je dat ik fan ben van de kant-en-klare degen van Tante Fanny. Het scheelt een boel gedoe, het ligt op je te wachten in de koelkast en het zorgt ervoor dat je in no time iets lekkers op tafel kunt zetten. Ik gebruik ook graag kant-en-klaar bladerdeeg op een rol. Bijvoorbeeld voor een snelle apfelstrudel; bij de koffie of als dessert met een bolletje ijs ernaast. Aanrader!

Dit heb je nodig:

1 rol Flammkuchen-deeg (Tante Fanny)
100 gram gerookte zalm
4 eetlepels crème fraîche
1 eetlepel kappertjes
10 gram dille, gehakt
halve rode ui, in dunne ringen
peper en zout

Zo maak je deze Flammkuchen zalm, kappertjes en rode ui:

1. Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Rol het flammkuchendeeg uit op het bakpapier.

3. Meng in een kommetje de crème fraîche met 2/3 van de dille en bestrijk het deeg hiermee.

4. Verdeel de halve ringen doe ui over het deeg en schuif de bakplaat in de oven.

5. Bak zo’n 12-15 minuten tot het deeg bubbelt en verkleurt.

6. Haal de flammkuchen uit de oven, verdeel er de gerookte zalm en kappertjes over, strooi de rest van de dille erover en snijd in stukken.

Geloof me dat je er met één Flammkuchen met zalm niet bent. Zorg dus dat je genoeg ingrediënten in huis haalt om er meerdere in de oven te kunnen schuiven. Hier vind je nog meer recepten voor Flammkuchen >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord