Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Snelle tomatensoep: voedzaam en lekker!
snelle tomatensoep recept

Snelle tomatensoep: voedzaam en lekker!

Dat je op een zaterdagmiddag door de supermarkt loopt en besluit dat je trekt hebt in verse tomatensoep. Maar tegelijkertijd ook geen zin hebt in een lange kooksessie. Het resultaat is deze snelle tomatensoep die echt weinig inspanning vergt. Stond in no time op tafel en ik kon van mijn lekkere soepie smullen, waar ik mijn zinnen op had gezet. 

Normaal gesproken maak ik tomatensoep die net even wat meer aandacht vraagt. Met verse tomaten en zo. Heerlijk om te doen als je een lekker thuisdagje hebt. Wat dat betreft kan ik je trouwens ook van harte erwtensoep uit de Crock-Pot aanbevelen. Die doet er uren over maar het resultaat is heerlijk. En om dat de slowcooker voor het grootste deel het werk doet, kun je zelf ondertussen andere dingen doen. Maar goed, terug naar het recept voor de snelle tomatensoep.

Ingrediënten:

500 ml gezeefde tomaten
1 liter runderbouillon (van 2 bouillonblokjes)
250 gram rundergehakt
250 gram fijne soepgroenten (voorgesneden)
peper en zout
nootmuskaat

Zo maak deze snelle tomatensoep:

1. Doe de runderbouillon samen met de gezeefde tomaten in een pan en breng tegen de kook aan.

2. Draai ondertussen soepballetjes van het gehakt met wat peper, zout en nootmuskaat.

3. Voeg de balletjes direct toe aan de soep terwijl deze opwarmt.

4. Als alle gehaktballetjes in de pan zitten voeg je de soepgroenten toe.

5. Laat de soep een minuut of 10 zachtjes pruttelen.

Lekker met een stokbroodje en eventueel wat smeerseltjes. O en help me onthouden dat ik binnenkort ook (eindelijk) eens het recept voor kippensoep naar recept van mijn vader hier deel. Is er op een of andere manier nog nooit van gekomen. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie