Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

verantwoord snacken na het sporten

Verantwoord snacken na het sporten

Zo’n nieuw jaar is voor velen van ons een mooi moment om alles weer even aan te scherpen als het gaat om bewegen en voeding. Het is niet voor niets dat er ineens allemaal nieuwe gezichten opduiken in de sportschool in januari. Veel van die gezichten zijn na een tijdje ook weer verdwenen maar goed, dat mag de pret niet drukken. Er wordt ten minste gesport!

Maar al dat sporten maakt ook hongerig. De verleiding is vaak groot om dan iets lekkers te pakken onder het mom ‘dat heb ik wel verdiend’. Dat kun je doen natuurlijk, maar de kans is groot dat je meer calorieën eet, dan je tijdens het sport verbrand hebt. En dat was toch net niet de bedoeling of wel? Ik heb een paar suggesties voor verantwoord snacken na het sporten!

Verantwoord snacken na het sporten

1. Fruit! Pak een appel of banaan en samen met een groot glas water of thee kun je er echt wel weer even tegen. Om de verleiding tot andere snacks te beperken kun je ervoor kiezen om voordat je gaat sporten vast een lekkere fruitsalade klaar te zetten in de koelkast.

2. Yoghurt! Een bakje yoghurt is een prima verantwoorde snack na het sporten. Voeg afhankelijk van hoeveel honger je hebt, wat fruit toe of een schepje granola.

3. Nãkd! Ik ben fan van de reepjes van dit merk en dat is niet alleen omdat ik ze als een van de eersten zelf heb verkocht in Nederland. Ze zijn voedzaam én lekker. En verkrijgbaar in talloze smaken dus er zit er zeker een bij die jij ook heerlijk vindt.

4. Volkoren crackers! Pak een of twee volkoren crackers, doe er (bijvoorbeeld) wat appelstroop of notenpasta op en snacken maar.

5. Rauwkost! Zorg dat je een grote bak rauwkost in de koelkast hebt staan, bijvoorbeeld bleekselderijsalade, en schep een kommetje vol als je terugkomt van sporten.

6. Ei! Een gekookt eitje bevat eiwitten en zorgt ervoor dat je lang een verzadigd gevoel houdt. En dat kan een vers gekookt eitje zijn of eentje die je al eerder kookte en in de koelkast bewaarde.

Ben jij 2019 ook gestart met goede voornemens op het gebied van bewegen en voeding? En heb jij dan nog andere tips voor verantwoord snacken na het sporten?  

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie