Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Wrap up: juli 2018 samengevat

Wrap up: juli 2018 samengevat

De tijd vliegt werkelijk waar voorbij (cliché, I know) en voor je het weet is er weer een maand afgelopen. Vaak zonder echt stil te staan bij wat er die maand allemaal is gebeurd. Daarom deze wrap up van juli 2018. Voor mezelf en voor wie het leuk vindt om te lezen. Wie weet komt er nog iets voorbij dat je gemist hebt of dat inspiratie biedt 😉

Deze blogs werden het meest gelezen in juli 2018

Op Pukster.nl verschenen in juli 11 nieuwe blogartikelen. Altijd leuk om te zien: de vijf best gelezen blogs van juli, en daar zitten ook ‘oudjes’  tussen, op een rijtje.

1. Canadese appeltaart: ons favoriete appeltaart recept

2. Trek in zalmsalade? Die maak je natuurlijk zelf met dit zalmsalade recept

3. Zomerse maaltijdsalade met aardbeien en serranoham

4. Siciliaanse pasta met tonijn van Jamie Oliver

5. Bakken voor je trouwe vriend? Check dit honden muffins recept

Als je zeker wilt zijn dat je niets mist; meld je aan voor de Pukster-nieuwsbrief en je vindt ze vanzelf (verzameld en gedoseerd) in je mailbox.

Wat ik zelf heb gelezen in juli 2018

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Soms gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door maar vaker lees ik ze helemaal. Ik zal me beperken tot de titels die ik ook echt gelezen heb. Deze maand waren het er acht.

Lichter van William Cortvriendt: hoewel ik er geen review over schreef is het wel een boek dat het lezen waard is. Het is weer zo’n fijne eye opener waar het op ons voedingspatroon aankomt. Hetzelfde geldt voor De gelukkige eter van Carola van Bemmelen, geen review maar wel een fijn boek. De combi van deze twee is ook prima. Ze vullen elkaar aan en deden mij vooral denken aan De nieuwe Montignac. Dat boek pak ik er regelmatig nog even bij. Tot slot las ik ook Gezonder met Viv van Vivian Reijs in dit rijtje food boeken. Dit vond ik de minst aansprekende van de drie.

In de categorie sport was het boek  Top Fit van Henry Schut een succes en daarom verscheen er een review op Pukster.

Dan iets heel anders: Gordon van Marcel Langedijk. Tja, dit voldeed eigenlijk volledig aan de verwachting. Op zich leest het prima weg, maar verwacht geen wonderen. Beetje jammer wel dat dat hij dingen uit het verleden aanhaalt die geen enkel nut hebben om (nu) ter sprake te brengen, behalve mensen die heel Nederland kent ’te kakken’ zetten. Nee, dan beviel Je bent nooit alleen van Nicholas Sparks toch beter als vluchtig leesmateriaal. Hoewel ik persoonlijk veel en veel meer gecharmeerd was van Wij twee. Die laatste is de aanrader!

En tot slot las ik ook nog Snap! Fotograferen met je smartphone van Anki Wijnen. Hier schreef ik wel een review over, maar die vindt je op mijn andere website Humanvalue.nl.

En verder…

Verder stond juli in het teken van de laatste schooldagen van de broers. Grote broer rondde zijn eerste jaar VWO Technasium met een heel mooi rapport af. Petje af, zeker voor zo’n eerste jaar met een grote overgang van de veilige basisschool naar die grote en compleet anders georganiseerde grote school. Met bergen huiswerk en leren plannen (want Dalton) en heel veel hockey-uren (want selectie)… Dat het tweede jaar maar net zo goed mag gaan.

En dan kleine broer, die met net zo’n mooi rapport groep 3 heeft afgerond en uitkijkt naar groep 4. Het jaar waarin hij heeft leren lezen en schrijven, en hoe. En waarin blijkt dat ook hij een voorkeur heeft voor rekenen, net als zijn grote broer en zijn vader. Het schooljaar waarin ook hij begon met zijn eerste hockey-trainingen en daar al best handig in is. In september begint het nieuwe seizoen en mag hij zijn eerste echte wedstrijden gaan spelen. Voor een kind dat ‘gym’ als leukste onderdeel van school beschouwt is dat vast een feestje.

Voor dat einde schooljaar maakten we natuurlijk iets lekkers als dank voor de juffen en ook de gym meesters werden niet overgeslagen. Ik ging lekker naar de schoonheidsspecialiste, sportte vrolijk door (inclusief een bootcamp samen met de mannen) en het was de maand van vaak buiten eten. Jongens wat was juli zomers hè. Ongekend heet zelfs aan het eind van de maand. O en ik testte de sapjes van Uzuma, kreeg een echt Pukster-schort van Bulbby in de brievenbus en er werd een doos vol honingproducten bezorgd om getest te worden. Wordt vervolgd.

Kort samengevat was juli 2018 een prima maand en ga ik voor net zo’n augustus-maand. Geniet van het zomerse weer en als je nog op vakantie gaat: enjoy! 

(Dit artikel bevat affiliate links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord