Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Salade recepten: drie favorieten van Sabine
Salade recepten: drie favorieten van Sabine foto.jpg

Salade recepten: drie favorieten van Sabine

Ben je net als ik een salade-liefhebber? Dan is dit blog echt iets voor jou. Ik deel namelijk mijn favoriete salade recepten met je. Salades zijn wat mij betreft namelijk altijd een goed idee voor de lunch, als voorgerecht, bijgerecht of hoofdgerecht. Hoewel ik ze in het voorjaar en de zomer net even vaker eet, kun je me het hele jaar door een lekkere salade voorschotelen. 

Wanneer het een drukke toestand is met werk, sport en andere bezigheden zijn salades ook fantastisch. Je maakt het van tevoren klaar en iedereen pakt wanneer hij/zij eraan toe is. Misschien nog een lekker broodje met een smeerseltje erbij… Hier staat er bijvoorbeeld tijdens het hockeyseizoen wekelijks een lofsalade op het programma. Krijgt iedereen gelijk ook even een flinke portie fruit binnen. Vega schnitzeltje erbij bijvoorbeeld en eten in etappes is zo goed te doen.

Favoriete salade recepten

Salade met biefstukpuntjes, geitenkaas, tomaat en radijs
Geloof me als ik zeg dat je deze salade met biefstukpuntjes en allerlei andere lekkere ingredienten wil. Hij is echt heerlijk en valt absoluut in de categorie comfort food. Het is een favoriet van grote broer hier thuis ook. Check het recept!

Mijn favoriete groene salade met appel, spek en sjalot
Ik maak deze groene salade echt al jaren en ook met grote regelmaat. Hij combineert ook echt heel goed met eigenlijk ieder stukje vlees of vis. Aanrader!

Rucolasalade met watermeloen, feta en rode ui
Deze rucolasalade met watermeloen en feta mag wat mij betreft (vooral in de zomer) zo vaak mogelijk op tafel. Lekker wat geroosterde pijnboompitten erover en mij hoor je even niet meer. Heerlijk bij de BBQ ook!

Ok, ik noem er maar drie maar ik heb natuurlijk nog veel meer lekkere recepten verzameld. Wat dacht je van een pastasalade met kip, gemarineerde druiven en rucola? Of een goed gevulde aardappelsalade? Anyway, hier vind je nog veel meer saladerecepten >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie