Yes, de watermeloenen verschijnen weer in de winkels. Watermeloen eet zo lekker weg uit het handje. Maar zeker net zo lekker in deze rucolasalade met feta. Deze rucolasalade met feta mag wat mij betreft in de zomer zo vaak mogelijk op tafel. Heerlijk bij de barbecue ook.
Watermeloenen, afkomstig uit Middellandse Zeelanden, zijn donkergroen van kleur en hebben een gewicht van circa 2,5 kg. Bekend zijn de watermeloenen uit Adana in Turkije, waarvan het vruchtvlees roze tot dieprood is en zeer sappig en zoet van smaak, mede door de hoge vruchtbaarheid van de grond in deze streek. De zwarte pitten van de watermeloen bevinden zich niet in een holte zoals bij de andere meloenen, maar liggen ingebed in het vruchtvlees. Er zijn ook pitloze rassen. Uit Amerika worden langgerekte watermeloenen aangevoerd met een gestreepte schil. Er bestaan ook rassen met geel, oranje, roze of wit vruchtvlees. Watermeloenen bestaan voor 95% uit water. Het dorstlessende vermogen is het grootst als de vrucht gekoeld en puur wordt gegeten. [Wikipedia]
De ingrediënten van deze rucolasalade met watermeloen
150 gram rucola
halve watermeloen
half blok feta
halve rode ui
extra virgin olijfolie
balsamico-azijn
peper
zout
handje walnoten/pijnboompitten (al dan niet geroosterd)
De bereiding van deze rucolasalade met watermeloen
1. Doe de rucola in een schaal.
2. Verwijder het vruchtvlees van de watermeloen uit de schil en snijd het in kleine stukjes.
3. Snijd de rode ui in dunne kwart ringen en voeg bij de salade.
4. Verkruimel de feta over de rucolasalade met watermeloen.
5. Verdeel 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel balsamico-azijn over de salade.
6. Bestrooi nog met wat peper en zout.
7. Serveer met de walnoten/pijnboompitten los zodat ieder naar wens kan toevoegen.
Behalve als bijgerecht bij de avondmaaltijd is deze rucolasalade met watermeloen ook een heerlijke lunchsalade. Ik neem ‘m regelmatig mee naar kantoor.