Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Salade met halloumi, sinaasappel, aardbei en radijs
Salade met halloumi, sinaasappel, aardbei en radijs foto

Salade met halloumi, sinaasappel, aardbei en radijs

Zin in een anders-dan-anders salade? Deze salade met halloumi, sinaasappel, aardbei en radijs is er misschien eentje die je niet snel zou verzinnen, maar die verrassend lekker is! Wij aten ‘m met wat gegrilde kip uit de oven en een broodje. Je kunt deze salade als maaltijdsalade eten of als bijgerecht. Check hieronder het recept.

Halloumi is een traditionele, ongerijpte Cypriotische geitenkaas. De benaming halloumi (en soms varianten van die benaming) wordt wereldwijd gebruikt om grillkaas aan te duiden. Door zijn specifieke eiwitstructuur kan deze kaas worden gegrild, gebakken of gefrituurd, waarbij hij niet smelt en een krokant korstje krijgt. In het Midden-Oosten worden dit soort kazen ook vers gegeten. (Bron: Wikipedia)

Dit heb je nodig:

150 gram mesclun sla (of veldsla)
1 bosje radijs
225 gram halloumi
2 lente-uitjes
2 sinaasappels
250 gram aardbeien
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel honing
peper en zout
1 eetlepel fijngehakte verse munt

Zo maak je deze salade met halloumi, sinaasappel, aardbei en radijs:

1. Doe de (gewassen) sla in een ruime schaal.

2. Was de radijs en aardbeien en snijd in dunne plakjes.

3. Schil één sinaasappel en zorg dat je zoveel mogelijk van het witte vruchtvlees wegsnijdt. Snij dan in plakken.

4. Snijd het groene gedeelte van de lente-uitjes in ringetjes.

5. Verdeel de radijs, aardbeien en plakjes sinaasappel over de sla.

6. Pers een helft van de overgebleven sinaasappel en doe het sap in een kommetje.

7. Voeg twee eetlepels olijfolie, de fijngehakte munt en honing tot aan het sinaasappelsap, meng door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout.

8. Snijd de halloumi in blokjes, verhit wat olijfolie in een ruime koekenpan en bak de blokjes rondom goudbruin.

9. Verdeel de gebakken halloumi over de salade, bestrooi met de ringetjes lente-ui en verdeel tot slot de dressing erover.

Eet lekker! Als je halloumi lekker vindt, heb je het recept voor parelcouscous met halloumi, mango en komkommer al gezien? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie