Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

spaghetti met ricotta-pestosaus

Spaghetti met ricotta-pestosaus en krokante ham

Ok, dit is niet het mooist opgemaakt bordje dat je kunt bedenken maar lékker dat het is! Serieus, dit recept voor spaghetti met ricotta-pestosaus en krokante ham kan rechtstreeks naar de categorie ‘comfort food’. En het is ook nog eens snel klaar. 

Ik gebruikte verse spaghetti uit de koeling, vind ik altijd net even lekkerder, maar gedroogde spaghetti kan natuurlijk net zo goed. Linguine gaat ook prima. En de pesto haalde ik uit een potje maar kun je natuurlijk ook zelf maken. Daar wordt het geheel vast en zeker nóg lekkerder van. Anyway, je wil dit recept echt een keer proberen. Trust me.

Ingrediënten van deze spaghetti met ricotta-pestosaus en krokante ham:

Voor 3 personen:
250 gram verse spaghetti (koeling)
250 gram cherry tomaatjes aan de tak
80 gram parmaham
350 gram haricots verts
1 citroen
100 gram ricotta
5 eetlepels groene pesto (Genovese)
olijfolie
peper en zout

Zo maak je deze spaghetti:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Verdeel de cherry tomaatjes en de parmaham over de bakplaat en besprenkel de tomaatjes met wat olijfolie.

3. Schuif de bakplaat in het midden van de oven voor zo’n 10 minuten.

4. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, halveer ze en kook ze in 4 minuten beetgaar.

5. Breng in een ruime pan vast water aan de kook voor de spaghetti.

6. Pers een halve citroen ui en snijd de andere helft in partjes.

7. Meng in een kom de ricotta met de pesto en het citroensap en breng op smaak met peper en eventueel zout.

8. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

9. Giet de spaghetti en de haricots verts af (vang een kopje kookvocht van de boontjes op).

10. Meng de ricotta-pesqosaus door de spaghetti en haricots verts en voeg eventueel wat kookvocht toe.

11. Verdeel over vier borden en verdeel dan de cherrytomaatjes erover en breek de parmaham in stukjes boven de borden.

12. Serveer met de citroenpartjes.

Roept u maar! Wie gaat dit recept voor spaghetti met ricotta-pestosaus en krokante ham hoe dan ook maken binnenkort? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een reactie