Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Parelcouscous met halloumi, mango en komkommer
Parelcouscous met halloumi, mango en komkommer foto

Parelcouscous met halloumi, mango en komkommer

Geen zin om lang in de keuken te staan? Of is het meatless monday? Of heb je gewoon onwijs zin in een lekkere maaltijdsalade? Dan is dit recept voor parelcouscous met halloumi en allerlei lekkers een goed idee! De combinatie met komkommer, mango en rode ui maakt het geheel super smakelijk. 

Halloumi (Grieks: χαλλούμι; Turks: hellim; Arabisch: حلوم ḥallūm) is een traditionele, ongerijpte Cypriotische geitenkaas. De benaming halloumi (en soms varianten van die benaming) wordt wereldwijd gebruikt om grillkaas aan te duiden. Door zijn specifieke eiwitstructuur kan deze kaas worden gegrild, gebakken of gefrituurd, waarbij hij niet smelt en een krokant korstje krijgt. In het Midden-Oosten worden dit soort kazen ook vers gegeten. (Bron: Wikipedia)

Dit heb je nodig voor 3-4 personen:

250 gram parelcouscous
250 gram halloumi
1 mango
1 komkommer
0,5 rode ui
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel honing
sap van halve citroen
3 takjes munt of basilicum
peper en zout

Zo maak je deze parelcouscous met haloumi, mango en komkommer:

1. Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Snijd ondertussen de (gewassen) komkommer in kleine blokjes en doe deze in een ruime schaal.

3. Schil de mango, snijd deze ook in kleine blokjes en doe bij de komkommer.

4. Snijd de halve rode ui doormidden, snijd er dan dunne kwart-ringetjes van en doe in de schaal.

5. Haal de blaadjes munt/basilicum van de takjes, hak fijn en voeg toe aan de salade.

6. Meng in een kommetje twee eetlepels olijfolie, het citroensap en de honing tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.

7. Verhit nu de rest van de olijfolie in een koekenpan, snijd de halloumi in 10 plakken en bak deze om en om goudbruin.

8. Giet ondertussen de parelcouscous af en spoel onder koud water.

9. Meng de parelcouscous met de dressing door de rest van de ingrediënten in de schaal.

10. Leg tot slot de gebakken halloumi bovenop de salade en serveren maar.

Halloumi is een heerlijk alternatief voor vlees en je kunt het met van alles en nog wat combineren. Ga jij deze parelcouscous met halloumi, komkommer en mango proberen? Kijk ook eens naar het recept voor parelcouscous met doperwten, spek en geitenkaas of de couscous salade met granaatappel en geitenkaas. Ook aanraders!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie