Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Risotto met garnalen en groenten
Risotto met garnalen, bleekselderij, ui en gedroogde tomaat foto

Risotto met garnalen en groenten

Risotto-liefhebbers opgelet! Deze risotto met garnalen, bleekselderij, ui en gedroogde tomaat improviseerde ik laatst en bleek een succes. Heerlijk om het weekend mee te beginnen, jezelf mee te verwennen of iemand anders een plezier mee te doen. Kijk je mee naar het recept? 

Ondertussen kun je nog meer lekkere risotto-recepten hier op Pukster.nl vinden. Wat dacht je van risotto met groenten en kip, risotto met chorizo, tomaat en wortel, risotto met tuinerwten, spek en ui, venkel-courgette risotto met kabeljauw of risotto met zalm en prei?

Dit heb je nodig:

500 gram risottorijst
300 gram (wok)garnalen
1 ui, gesnipperd
3 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
3 zongedroogde tomaatjes, in kleine reepjes
klontje roomboter
100 ml witte wijn
1 liter visboullion
75 gram Parmezaanse kaas, grof geraspt

Zo maak je deze risotto met garnalen en groenten:

1. Smelt een klontje roomboter in een hapjespan en fruit hierin de ui en bleekselderij een minuut of vijf.

2. Voeg dan de risottorijst toe en roer om tot de rijst glazig wordt.

3. Voeg dan de witte wijn toe, draai de temperatuur wat omlaag en blijf roer tot de wijn verdampt is.

4. Voeg nu de zongedroogde tomaatjes en een scheut visbouillon toe en laat de rijst dit zacht pruttelend absorberen.

5. Herhaal dit proces: voeg pas een nieuwe lepel toe als de bouillon bijna door de rijst is opgenomen. Blijf roeren anders bakt de rijst aan.

6. Proef de risotto na zo’n 15-20 minuten om te bepalen of het gaar is. Zo niet nog even laten doorpruttelen terwijl je blijft roeren.

7. Voeg dan de garnalen toe en blijf roeren tot de garnalen gaar zijn.

8. Meng de helft van de Parmesan door de risotto en breng eventueel op smaak met (versgemalen) peper en zout.

9. Haal de pan van het vuur en laat de risotto met een deksel op de pan nog 5 minuten rusten.

Zo zie je maar dat je soms met dingen die je in huis hebt, een superlekker recept in elkaar kan draaien! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie