Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Risotto met chorizo, tomaat en wortel
Risotto met chorizo, tomaat en wortel foto

Risotto met chorizo, tomaat en wortel

Zeg je comfort food dan komt risotto wat mij betreft in het rijtje voor. Lekker smeuïg, vol van smaak en voedzaam. En best wel een allemansvriend ook, afhankelijk van wat je voor ingrediënten toevoegt. Dit keer ging ik voor een risotto met chorizo, tomaat, wortel en nog meer lekkers. Smullen!

Ben jij ook een risotto liefhebber? Dan ga je sowieso het recept voor risotto met groenten en kip ook heerlijk vinden. En heb je al eens risotto met tuinerwten, spek en ui geprobeerd? Of risotto met garnalen? Allemaal heerlijk. Mocht je zelf nog een lekker risotto-recept hebben dan hoor ik het graag.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

300 gram risottorijst
150 gram chorizo, in kleine blokjes
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 liter kippenbouillon
1 winterpeen, in kleine blokjes
2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes`
1 ui, gesnipperd
100 gram Parmezaanse kaas, grof geraspt
klontje roomboter

Zo maak je deze risotto met chorizo, tomaat en wortel:

1. Bak de blokjes chorizo (zonder extra vet) in een hapjespan tot er vet vrijkomt en voeg dan de gesnipperde ui toe. Bak dit samen een paar minuten terwijl je het met een spatel omschept.

2. Voeg dan de blokjes wortel en bleekselderij toe en bak dit zo’n 5 minuten mee.

3. Voeg de rijst toe en bak nog een paar minuten mee tot de korrels beginnen te glanzen.

4. Giet dan de tomatenblokjes erbij, roer even om en draai het vuur wat lager.

5. Schep nu (met een soeplepel) een portie kippenbouillon in de pan. Schep om en roer regelmatig door tot het vocht is opgenomen.

6. Schep er dan weer opnieuw een portie bouillon bij en roer regelmatig door tot het vocht is opgenomen. Herhaal dit proces tot de rijst gaar is en er een smeuïge risotto ontstaat.

7. Voeg dan een klontje roomboter en en klein handje van de geraspte Parmezaanse kaas toe en meng tot een geheel.

8. Verdeel de risotto over de borden en strooi er nog wat Parmezaanse kaas over. Enjoy!

Sommige mensen vinden het ‘best lastig’ om risotto te maken. Gieten ze in een keer alle bouillon in de pan bijvoorbeeld. Als je de werkwijze in dit recept volgt, kan het bijna niet misgaan. Het gaat om doseren en blijven roeren oftewel: je moet erbij blijven. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie