Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Venkel-courgette risotto met kabeljauw
Venkel-courgette risotto met kabeljauw foto

Venkel-courgette risotto met kabeljauw

Risotto, wie is er niet dol op?! Deze venkel-courgette risotto met kabeljauw is een vrij lichte versie voor risotto-begrippen door de groenten en vis. Heerlijk om het weekend mee te beginnen, jezelf mee te verwennen of iemand anders een plezier mee te doen. Kijk je mee naar het recept? 

Mocht je er nog een extra bite aan willen geven, dan kun je eventueel nog wat spekreepjes uitbakken en deze als topping toevoegen als je de borden klaar hebt. Als je de smaak te pakken hebt, kijk dan zeker ook eens naar het recept voor risotto met groenten en kip, risotto met chorizo, tomaat en wortel, risotto met tuinerwten, spek en ui of risotto met zalm en prei.

Dit heb je nodig:

500 gram risotto
1 liter visbouillon
100 ml witte wijn
2 teentjes knoflook
1 ui, gesnipperd
1 venkelknol, in kleine blokjes
1 courgette, in kleine blokjes
50 gram parmezaanse kaas, geraspt
4 kabeljauwfilets
bloem
olijfolie
peper en zout

Zo maak je deze venkel-courgette risotto met kabeljauw:

1. Verhit een klein scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui.

2. Voeg de venkel toe, pers de knoflook uit boven de pan en bak nog een minuut of 5.

3. Voeg de risottorijst toe en roer door zodat de korrels gaan glanzen.

4. Schenk dan de wijn erbij, zet het vuur lager en roer tot de wijn is opgenomen.

5. Voeg een soepopscheplepel warme bouillon toe en blijf roeren.

6. Herhaal dit tot je ongeveer 800 ml bouillon hebt gebruikt, voeg pas een nieuwe lepel toe als de bouillon bijna door de rijst is opgenomen. Blijf roeren anders bakt de rijst aan.

7. Voeg na zo’n 15 minuten de blokjes courgette toe en ga verder met het proces tot de risotto gaar is.

8. Ondertussen ga je verder met de kabeljauw; doe wat bloem in een ondiepe kom, haal hier de kabeljauwfilets doorheen en bestrooi met peper en zout.

9. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauw gelijkmatig gaar en goudbruin.

10. Maak ondertussen de risotto af door de helft van de Parmezaanse kaas door de risotto te roeren het geheel op smaak te brengen met (versgemalen) peper en zout.

10. Haal de pan van het vuur en laat de risotto met een deksel op de pan nog 5 minuten rusten.

11. Verdeel de risotto over vier borden, bestrooi met de rest van de kaas en leg er op ieder bord een stuk gebakken kabeljauw bij.

Dit recept is zeer geschikt om te gebruiken als je eters krijgt. Zet nog een lekkere salade op tafel en misschien een broodje met wat smeerseltjes… Geniet van je bordje comfort food! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

One Comment

Geef een reactie