Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

seizoensgroenten in juni

Seizoensgroenten in juni: deze recepten maak je nu

Het is alweer tijd voor een lijstje met seizoensgroenten in juni. Zo weet je ook deze maand weer precies welke thuishoren in juni. Want wist jij precies wat er van oorsprong nu geoogst kan worden? Ik niet. Kijk je mee naar het lijstje seizoensgroenten in juni? 

En net als vorige maand, heb ik ook deze maand gelijk weer op basis van het lijstje seizoensgroenten in mei, een aantal lekkere recepten bij elkaar gezocht. Hoop dat er wat lekkers voor je tussenzit.

Seizoensgroenten in juni

Nieuwsgierig wat nu precies de groenten zijn die in mei thuishoren? Daar gaan we: aardappelen, andijvie, artisjok, asperges, bloemkool, broccoli, doperwt, bleekselderij, koolrabi, kropsla, paddenstoelen, prei, prinsessenbonen, raap, radijs, savooikool, spinazie, spitskool, tomaten, uien, venkel, warmoes en wortelen. Keuze genoeg toch?

Deze recepten maak je in juni

1. Toen ik deze aardappelsalade met gerookte kip voor het eerst maakte, poste ik er een foto van op Instagram en er kwamen direct verzoeken of ik het recept snel wilde delen. En aangezien aardappel in deze maand thuishoort… Enjoy!

2. Als het aan kleine broer ligt, eten we elke week deze pasta broccoli e salsiccia. Super eenvoudig, en daarmee perfect voor een drukke doordeweekse dag, en super lekker.

3. Lekker kan soms zo eenvoudig zijn. Dat bewijst deze tomatensalade met verse basilicum wel. En ook nog eens een bijgerecht dat werkelijk bij van alles en nog wat past. Bij de BBQ, naast een portie gekookte groenten zoals snijbonen of broccoli, of tijdens de lunch bij je gebakken eitje bijvoorbeeld.

De seizoensgroenten in juni bieden ruim keus om iedere avond een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Wat zijn jouw favoriete groenten van deze maand? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord