Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Raviolisalade met rucola en gemarineerde tomaatjes
Raviolisalade foto

Raviolisalade met rucola en gemarineerde tomaatjes

Houd je van salades en van pasta? Dan zit je goed met dit recept voor een heerlijke raviolisalade! Perfect voor een drukke doordeweekse dag wanneer je weinig zin hebt om te koken maar wel graag goed wil eten. Deze maaltijdsalade staat in no time op tafel. 

Als je, net als ik, liefhebber bent van (maaltijd)salades dan kan ik je van harte de recept aanbevelen voor een maaltijdsalade met raapstelen, makreel en geroosterde aardappeltjes, een maaltijdsalade met orzo, watermeloen en feta of een vegetarische Oosterse maaltijdsalade. Stuk voor stuk lekker. Je vindt nog veel meer saladerecepten hier op Pukster.nl trouwens.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

500 gram (verse) ravioli (met prosciutto)
75 gram rucola
250 gram cherry tomaatjes
1 sjalotje
3 takjes basilicum
3 eetlepels Balsamico azijn
1 eetlepel olijfolie
peper en zout
50 gram Parmezaanse kaas, grof geraspt

Zo maak je deze raviolisalade:

1. Breng water aan de kook voor de ravioli.

2. Verdeel ondertussen de rucola over de borden.

3. Meng in een kommetje de Balsamico azijn en de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

4. Snijd de cherry tomaatjes in vier kwarten en doe in een kom.

5. Halveer het (gepelde) sjalotje, snijd in halve dunne ringen en doe bij de tomaatjes.

6. Hak de blaadjes basilicum grof en voeg bij de tomaat en sjalot.

7. Voeg de Balsamico-dressing bij de tomaatjesmix en schep even om.

8. Kook nu de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

9. Schep ondertussen op ieder bord vast wat tomaatjes, zorg dat je zo’n 2/3 overhoudt.

10. Giet de ravioli af en verdeel over de borden op de rucola.

11. Schep de tomaatjesmix erover en tot slot wat van de geraspte Parmezaanse kaas.

Lekker met nog wat komkommer op tafel of reepjes paprika om van te snacken. Enjoy!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord