Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Maaltijdsalade met orzo, watermeloen en feta
Maaltijdsalade met orzo, watermeloen en feta foto

Maaltijdsalade met orzo, watermeloen en feta

Met warm weer of wanneer het om eten in etappes gaat, zijn maaltijdsalades een uitkomst. Dit recept voor een maaltijdsalade met orzo, watermeloen en feta is er ook een om te onthouden. Snel klaar, lekker en voedzaam. Je kunt ‘m ook heel goed van tevoren klaarmaken en in de koelkast bewaren tot je gaat eten. 

Uiteraard kun je hier op Pukster.nl al de nodige andere recepten voor maaltijdsalades vinden. Wat dacht je van een maaltijdsalade met makreel, appel, komkommer en radijs? Of een eenpersoons maaltijdsalade met tonijn, een vegetarische Oosterse maaltijdsalade of parelcouscous met halloumi, mango en komkommer? Stuk voor stuk smullen.

Dit heb je nodig:

500 gram orzo
1 mini watermeloen
1 citroen, gewassen
1 komkommer
1 cervelaatworst
3 takjes basilicum
100 gram feta, in blokjes
1 sjalotje
olijfolie
peper en zout

Zo maak je deze maaltijdsalade met orzo, watermeloen en feta:

1. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af, spoel kort om met koud water en zet weg in een vergiet.

2. Snijd het vruchtvlees van de watermeloen in kleine blokjes en doe ze in een grote schaal.

3. Was de komkommer, snijd deze ook in kleine blokjes en doe bij de meloen in de schaal.

4. Voor de cervelaatworst geldt hetzelfde: in blokjes snijden en in de schaal doen.

5. Snipper het sjalotje en voeg ook toe.

6. Hak de blaadjes basilicum (zonder steel) grof en doe 2/3 in de schaal.

6. Rasp de schil van de citroen boven een kommetje.

7. Snijd de citroen doormidden, knijp uit boven het kommetje met het rasp en voeg de olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.

8. Meng nu de orzo met de dressing door de salade in de schaal.

9. Verdeel tot slot de blokjes feta en de overgebleven basilicum over de salade.

En, ga jij aan de slag met dit recept voor een maaltijdsalade met orzo, watermeloen en feta? Ik hoor graag of je ‘m lekker vindt! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie