Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Oosterse maaltijdsalade

Vegetarische Oosterse maaltijdsalade

Wil je, net als ik, wat vaker vlees vermijden? Dan is deze Oosterse maaltijdsalade zeker iets voor jou. En, ook niet heel vervelend, de salade staat heel snel op tafel. Ook als je wel een die hard vleesliefhebber bent is deze salade geen straf trouwens. Kortom, lees snel hoe jij deze Oosterse maaltijdsalade zelf maakt en ga aan de slag!  

De Vivera Oosterse schijf is een knapperig en pittig gekruid product. Heerlijk in een oosters gerecht met rijst, noten en wolgroenten. (Bron: www.vivera.com)

Ingrediënten voor deze Oosterse maaltijdsalade (4 personen):

150 gram rucola melange
4 Oosterse schijven (Vivera)
1 mango
halve komkommer
1 gele paprika
halve rode ui
olijfolie
sweet chilisaus

Bereiding van deze Oosterse maaltijdsalade:

1. Verdeel de sla over vier borden.

2. Was de komkommer en halveer over de lengte.

3. Verwijder met behulp van een (thee)lepel de zachte kern van de komkommer.

4. Snijd de komkommer vervolgens in dunne boogjes en verdeel over de borden.

5. Maak de rode ui schoon, snijd dunne halve ringen en verdeel ook over de borden.

6. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten, snijd in dunne reepjes of kleine blokjes en verdeel over de borden.

7. Maak de mango schoon, snijd het vruchtvlees in blokjes en verdeel over de borden.

8. Verhit nu wat olie in een koekenpan en bak de Oosterse schijven om en om tot ze krokant zijn.

9. Haal de schijven uit de pan, snijd ze in repen en leg ze bovenop de salade.

10. Zet een kommetje met sweet chilisaus op tafel zodat iedereen naar smaak de saus kan toevoegen.

11. Geniet van je Oosterse maaltijdsalade!

Deze salade is ideaal voor een avond waarop er in etappes gegeten wordt. Je kunt alle bordjes voorbereiden en alleen nog even in een paar minuten tijd de Oosterse schijf of schijven bakken, wanneer je aan tafel wilt. 

Geef een reactie