Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Maaltijdsalade met raapstelen, makreel en geroosterde aardappeltjes
Maaltijdsalde met raapstelen, makreel en radijs foto

Maaltijdsalade met raapstelen, makreel en geroosterde aardappeltjes

Laatst fabriekte ik uit de losse pols deze maaltijdsalade met raapstelen, makreel, geroosterde aardappeltjes en radijs. Al zeg ik het zelf: goed gelukt! En wat doe je dan? Het recept uitwerken en delen op Pukster.nl natuurlijk. De aanleiding was de Foodybox die gebracht werd. Daarin zat namelijk (behalve nog veel meer lekkers) niet alleen een makreel, maar ook een bosje raapstelen en een bosje radijs. Lekker!

Liefhebber van makreel? Kijk dan zeker ook even naar het recept voor homemade makreelsalademaaltijdsalade met makreel, appel, komkommer en radijs, pittige makreelsalade met krieltjes of groene salade met makreel uit blik.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

1 bosje raapstelen
1 makreel, gefileerd
1 bosje radijs, in dunne plakjes
1 sjalotje, in dunne ringetjes
750 gram krieltjes in de schil
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel mierikswortel
scheutje melk
1 eetlepel olijfolie
paprikapoeder
peper en zout

Zo maak je deze maaltijdsalade met raapstelen:

1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Snijd de krieltjes in blokjes, doe ze in een kom samen met de olijfolie en peper, zout en paprikapoeder naar smaak.

3. Schud een paar keer goed om tot alle blokjes aardappel bedekt zijn met de kruiden en olie en verdeel dan over de bakplaat.

4. Bak de aardappelblokjes zo’n 20-30 minuten tot ze goudbruin zijn en haal ze dan uit de oven.

5. Snijd het onderste deel van de raapstelen, was ze, laat uitlekken in een vergiet en verdeel daarna over vier borden.

6. Verdeel 2/3 van de radijsjes, van de sjalotringen en van de makreelfilet over de borden.

7. Meng nu in een kommetje de mayonaise en mierikswortel door elkaar en verdun met wat melk tot een vloeibare dressing. Breng eventueel op smaak met wat zout.

8. Verdeel dan de lauwwarme aardappelblokjes over de borden, gevolgd door de rest van de radijs, makreel en sjalotringetjes.

9. Besprenkel met de dressing.

Deze maaltijdsalade met raapstelen kan als lunch of als avondmaaltijd wat mij betreft. Tot slot nog een tip: heb je geen zin om een makreel zelf te fileren? Haal dan makreelfilet bij de visboer. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie