Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Pinspiratie: ravioli recepten voor ravioli day!
ravioli recepten foto

Pinspiratie: ravioli recepten voor ravioli day!

Vandaag is het maandag ravioli dag! Een mooie dag om zelf aan de slag te gaan in de keuken. Of kies je toch liever voor kant-en-klaar? Ik zocht hoe dan ook zes lekkere ravioli recepten bij elkaar waarvan het water je in de mond loopt. Lang leve Pinterest! Kijk je mee? 

Ravioli (Italiaans: ravioli, ook enkelvoud raviolo als naam van het gerecht) zijn gevulde pastakussentjes. Van de pasta worden bladen gemaakt, die in een vorm worden gesneden en gevuld met vlees, kaas, vis, gevogelte of groenten. De bovenste laag pasta wordt meestal met een vork op de onderste laag aangedrukt. Ravioli lijken een beetje op tortellini, maar die hebben een iets andere vorm. De naam ravioli komt waarschijnlijk van het Genuese rabioli, wat restant betekent. De pasta werd oorspronkelijk gevuld met overblijfselen van andere maaltijden. (Bron: Wikipedia)

Kiezen maar: 6x ravioli recepten

1. Geen salade caprese maar caprese ravioli with roasted tomato pesto sauce om mee te beginnen. Dit ziet er toch heerlijk uit of niet?

2. Niet zo van de caprese maar meer van de champignons? Dan is deze mushroom cheese ravioli with rosemary butter sauce misschien een beter idee. Ziet er ook weer super lekker uit.

3. In deze Griekse ravioli salade combineer kant-en-klare ravioli met verse ingrediënten. Gemak dient de mens en toch zet je iets bijzonders en smakelijks op tafel.

4. Ook in dit recept hoef je niet zelf aan de slag om ravioli te maken. Maar zeg nou zelf, dat ziet je er niet aan af toch? Volgens mij wordt iedereen aan tafel blij van zo’n bordje ravioli with sautéed mushrooms.

5. De combinatie van garnalen en knoflook vind ik persoonlijk altijd erg fijn. Deze ravioli with seafood, spinach and mushrooms in garlic cream sauce lijkt me dan ook een heel goed idee.

6. Bacon, erwtjes en rucola is ook weer een combinatie waar ik blij van word. En dat in combinatie met kant-en-klare ravioli maakt deze pan-seared ravioli with bacon, peas, arugula and butter cream sauce een kanshebber om hier op tafel te komen.

En, nu heb je trek in ravioli zeker? Welke van deze zes ravioli recepten gaat het bij jou worden? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord