Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Chokotoko Uithoorn

Chocoholics opgelet: een winactie van de Chocotoko!

Ik heb een nicht (nou ja wel meer dan één, maar goed) en die nicht heeft dus een heuse Chocotoko. Serieus mensen, een hele winkel vol met chocolade in de meest goddelijke vormen en combinaties. Ik zou vooral even doorlezen want nicht Mona geeft een verrassingspakket weg!

Mona is twee jaar ouder dan ik, we zijn allebei in april jarig, onze moeders waren zussen (helaas leeft lieve tante Rietje niet meer) en we trokken regelmatig met elkaar op in onze jeugd. Verjaardagen, vakanties, zondagmiddagen enzovoort. En zoals dat dan gaat, werden we ouder, kregen we onze eigen levens en verloren we elkaar uit het oog. Maar hoera voor social media! We kregen elkaar weer in het vizier en houden elkaar sindsdien met een half oog in de gaten. Nou ja, soms met allebei mijn ogen wijd open als er weer lekker makende foto’s van chocola voorbij komen op Facebook haha. Anyway, het werd hoog tijd om Mona en de Chocotoko een plekje te geven op Pukster.nl.

Mona over de Chocotoko

Mona: “De Chocotoko vind je in het dorpshart van Uithoorn en je vindt er veel meer dan alleen chocolade. Onze basis bestaat uit minimaal 100 verschillende bonbons, maar daarnaast ook andere soorten chocolade denk hierbij aan de originele rumbonen, kersenbonbons, sinaassnippers, de lekkerste verse slagroom truffels en verschillende soorten flikken. Ook hebben wij de leukste seizoens en thema chocolade zodat de schaaltjes thuis er altijd gezellig en lekker bij staan!

Bijvoorbeeld chocolade voor een geboorte, de herfst of het voorjaar, maar ook pasen, sinterklaas en kerst. Vooral onze originele cadeautjes vallen bij iedereen in de smaak, daarin is er dan ook voor ieder wat wils en voor elke gelegenheid wat te vinden. Bovendien is ook onze sortering verse thee van het merk Fleur de cafe een echte aanrader en niet meer weg te denken uit ons uitgebreide assortiment. We leveren ook aan de zakelijke markt; bedrijven kunnen bij ons terecht voor de meest originele cadeautjes en leukste relatiegeschenken.”

Extra pure chocolade van de Chocotoko

Chocotoko oeganda
Mona is uiteraard heel enthousiast over het assortiment van de Chocotoko. Bijvoorbeeld over de extra pure blends: “Wij verkopen heerlijke pure origine blends. Wisten jullie dat de smaak bepaalt word door het land waar de cacao vandaan komt? De grond, de zon, alles is van invloed op de smaak. Wij verkopen het meest de 71% uit Ecuador, een pure blend maar zeker niet bitter! De 80% uit Oeganda is ook een heerlijke blend nog iets intenser en een iets bittere nasmaak. Van deze chocolandeblends mag je er elke dag een paar. Want een goede pure chocolade is heel goed voor ons geheugen en voor de doorbloeding van je aderen! Onze tip is altijd naast het 4-uurtje bij de thee. Of crunch ze en doe ze door je yoghurt met wat vers fruit en je krijgt een straciatella-idee. Top!”. Ik heb ook altijd extra pure chocolade in huis. Ik eet geen toetje na de maaltijd maar wil wel graag iets zoets bij de thee. Extra pure chocolade is lekker maar je eet er geen hele reep van weg dus prima. En zoals Mona al zegt; het is gezond. 

WIN!

Aangezien de herfst voor de deur staat en we het thuis weer wat gezelliger maken; de kaarsjes aan, de schaaltjes gevuld… gaat Mona iemand blij maken met een pakket vol herfstchocolade én een doosje extra pure blends! Wil jij kans maken (voor jezelf of voor iemand anders) op dat pakketje lekkers? Laat dat dan weten in een reactie onder dit bericht. Op 12 september aanstaande kiezen we een winnaar en zorgt Mona er daarna voor dat de winnaar het chocolade-pakket thuis bezorgd krijgt.

Volg je de Chokotoko en Pukster al op Facebook? Vinden we gezellig!

Je vindt de Chocotoko aan de Dorpsstraat 17 in Uithoorn dus ga zeker even bij Mona langs als je in de buurt bent. En doe je haar dan de groeten van mij? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

33 Comments

Geef een antwoord