Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

6x champagne recepten

Champagne recepten: happy new year!

Kerst ligt alweer achter ons dus wordt nu tijd om ons voor te bereiden op oud & nieuw. Ga je zelf oliebollen en appelbeignets bakken of haal je ze bij de beste bakker in de stad? Vier je het thuis of ben je uitgenodigd bij vrienden? Als je thuis bent en je visite wil verrassen lees dan even mee want ik zocht zes verrassende champagne recepten bij elkaar. 

Champagne is een mousserende wijn die wordt geproduceerd in het gelijknamige gebied in Frankrijk. Witte champagne is het bekendst, maar er is ook rosé champagne. Alleen mousserende wijn uit deze regio, gemaakt volgens de méthode traditionnelle (voor 1994 als méthode champenoise gekend) mag de naam ‘champagne’ dragen. De term “Franse champagne” is dus een pleonasme, aangezien champagne per definitie uit Frankrijk komt. (Bron: Wikipedia)

6x Champagne recepten:

1. Wat dacht je van deze gegrilde zalm met champagnesaus? Vis valt altijd wat lichter dan vlees dus zo blijft er voldoende ruimte over voor een oliebol en/of appelbeignet 😉

2. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit jaar geen oliebollen of beignets op tafel te zetten, maar daarvoor in de plaats deze stijlvolle Champagne macarons.

3. Op 31 december duurt de avond altijd lang en dan is een goede maaltijd een fijne start toch? Deze chicken au champagne ziet er echt super lekker uit.

4. Het is een hele mond vol maar zeg nu zelf; het water loopt je toch gelijk in de mond bij het zien van deze ‘poached pear tart with vanilla bean-Champagne custard & almond flour trust‘.

5. Risotto is heerlijk als voorgericht en op oudejaarsavond is deze Champagne risotto met asperges natuurlijk een schot in de roos.

6. Geen zin in een zwaar dessert omdat de avond nog lang is? Deze Champagne popsicles zijn een heel prima alternatief en zien er prachtig uit.

Mocht je behalve deze champagne recepten nog meer typische december-recepten zoeken, lees dan ook even ‘Seizoensgroenten in december: deze recepten maak je nu’.

Wij vieren oud & nieuw met vrienden en hun kids bij ons thuis en dat staat garant voor gezelligheid. Een bordspelletje komt waarschijnlijk ook wel voorbij en uiteraard voldoende lekkere hapjes. Heb een leuke jaarwisseling! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

9 Comments

Geef een reactie