Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Penne met zalm, prei, kerstomaatjes en champignons
Penne met zalm, prei, kerstomaatjes en champignons

Penne met zalm, prei, kerstomaatjes en champignons

Ook deze maand ontving ik weer een inspiratiepakket van Princes en ging ik aan de slag met het thema #princespastagerechten. Ik weet niet hoe het bij jou thuis is, maar hier fietst pasta er bij de broers altijd vrij soepel in dus geen enkel punt om iets lekkers te bedenken. Het werd penne met zalm, prei, kerstomaatjes en nog veel meer lekkers. Kijk je mee naar het recept?

Ik gebruikte voor dit recept uiteraard de zalm uit blik die ik van Princes kreeg toegestuurd. Het is even een gedoetje om het vel en de graten te verwijderen maar verder is de zalm al helemaal ready to go. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om verse zalmfilet te gebruiken. Deze moet dan wel even meegaren. Of gebruik een gestoomde zalmmoot die je op het laatst in stukjes toevoegt. Ook heerlijk.

Eerder maakte ik als Princes-ambassadeur al een pastaschotel met tonijn, broccoli en courgette, appel tonijn hapjes en een heerlijke vis borrelplank met daarop tapenade, makreelsalade en een pittige tonijnsalade.

Ingrediënten voor deze penne met zalm:

350 gram penne
200 gram gesneden prei
250 gram champignons
250 gram kerstomaatjes
2 grote blikken roze zalm
2 bosuitjes (of lente-uitjes)
125 gram crème fraiche
peper en zout
olijfolie
2 takjes verse basilicum
75 gram Parmezaanse kaas
50 gram pijnboompitten

Bereidingswijze voor deze penne:

1. Zet een ruime pan met water op en breng aan de kook.

2. Maak ondertussen de zalm schoon; verwijder vel en graatjes en rooster de pijnboompitjes in een droge pan. Zet ze weg als ze goudbruin zijn om af te koelen.

3. Snijd de kerstomaatjes in vieren, de champignons in plakjes en de bosuitjes in dunne ringetjes.

4. Snijd de blaadjes basilicum in dunne reepjes.

5. Doe de penne in de pan met water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6. Verhit in een hapjespan wat olie en bak hierin even de champignons.

7. Voeg dan de prei toe en bak een paar minuten mee.

8. Draai het fornuis terug naar halve warmte en voeg dan de crème fraîche toe. Roer even door tot alles goed is gemengd.

9. Voeg nu de zalm en kerstomaatjes toe, breng op smaak met peper en zout en schep voorzichtig om zodat het kan meewarmen.

10. Schaaf met een schaafkaas grove slierten van de Parmezaanse kaas.

11. Giet de penne af en verdeel over vier borden.

12. Schep het zalmmengsel er bovenop en verdeel de basilicum, bosuitjes en pijnboompitten erover.

13. Leg er tot slot wat geschaafde Parmezaanse kaas bovenop. Eet lekker!

Deze penne met zalm gaat hier zeker nog een keer in de herhaling. Misschien met een mix van zalm uit blik en gerookte zalm. Lijkt me ook heerlijk. Wat jij? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie