Deze ovenschotel met broccoli en geitenkaas fietste er hier aan tafel bij iedereen prima in. Zelfs bij de meeste kieskeurige van het stel; de kleinste man. En ideaal zo’n alles-in-één maaltijd. Zeker op een drukke doordeweekse dag. Kortom, een aanrader die hier zeker op herhaling gaat.
Omdat de kleinste man hier thuis niet tegen koemelk kan, vervang ik waar mogelijk met geitenkaas omdat hij dat beter verdraagt. En dat is in deze schotel een heerlijke combinatie. Liever geen geitenkaas? Dan vervang je deze eenvoudig met mozzarella. Het resultaat is even smakelijk.
Ingrediënten voor deze ovenpasta met broccoli en geitenkaas:
250 gram pasta (bijv. macaroni grande)
1 ui, fijn gesnipperd
300 gram rundergehakt
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 grote stronk broccoli
1 teentje knoflook
100 gram zachte geitenkaas
peper
zout
nootmuskaat
Bereiding van deze ovenpasta met broccoli en geitenkaas:
1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en spoel kort met koud water.
2. Maak de broccoli schoon en snijd in kleine roosjes en kook daarna beetgaar in 4 minuten.
3. Verwarm de oven op 200 graden en vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
4. Verhit in een hapjespan wat olijfolie en fruit hierin de ui.
5. Voeg dan het gehakt toe en breng op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat.
6. Knijp dan de teen knoflook uit boven de pan en bak kort mee.
7. Voeg de tomatenblokjes toe en meng het geheel.
8. Voeg dan de broccoli en pasta toe en verkruimel de geitenkaas boven het mengsel.
9. Tot slot kort omroeren en overdoen in de ovenschaal.
10. Afdekken met aluminiumfolie en dan de oven in.
11. Na 10 minuten de folie verwijderen en nog 5 minuten in de oven laten staan.
Deze ovenpasta met broccoli en geitenkaas heeft verder niets nodig. Hooguit nog een frisse salade ernaast. Ik ben benieuwd of je het net zo’n succes vindt als wij.