Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Ochtend
  • /
  • Hoe je de dag goed start? Met deze 5 ontbijt recepten!
ontbijt recepten foto

Hoe je de dag goed start? Met deze 5 ontbijt recepten!

Is de ochtend voor jou het favoriete deel van de dag of kom je meestal later echt op gang? Ik ben wel echt een ‘early bird’ en sta meestal tussen 6.00 en 6.30 uur naast mijn bed. Ik loop dan eigenlijk altijd gelijk naar de badkamer voor een lekkere douche, doe mijn make-up en haren en kleed me aan. Daarna ga ik naar beneden voor een lekker voedzaam ontbijtje. Vandaag deel ik vijf ontbijt recepten met je. Kijk je mee? 

Mijn ontbijt bestaat meestal uit kwark met fruit en wat noten/rozijnen of een havermoutje. Soms ga ik voor een paar crackers en wat fruit en altijd met een groot glas groen thee. Na mijn ontbijt neem ik gelijk mijn dagelijkse supplementen (en puffer want astma). Hieronder deel ik een paar recepten met je die van ontbijten een feestje maken. Als je de dag goed start, begin je in ieder geval met een lach op je gezicht de rest van de dag toch?

5x ontbijt recepten foto.jpg

5 ontbijt recepten:

Trifle potjes: ontbijt of lunch to go
Altijd haast ’s ochtends vroeg? Deze trifle potjes zijn een uitkomst! Je maakt ze van tevoren klaar en ze zijn ready to go voor je ontbijt of voor je lunch buiten de deur.

Ontbijt glaasjes met kwark, granola en rode bessen
Ontbijt is mijn favoriete eetmoment van de dag. Deze heerlijke ontbijt glaasjes met kwark, granola en rode bessen zijn lekker én gezond!

Appeltaart havermout: een heerlijk begin van de dag!
Behalve als ontbijt kun je deze appeltaart havermout natuurlijk op ieder willekeurig moment van de dag eten. Heerlijk gevalletje comfort food.

Apple crumble ontbijtpotjes met havermout
Apple crumble ontbijtpotjes met havermout om de dag mee te starten. Dat klinkt toch heerlijk? Ik vind het in ieder geval genieten. Check het recept!

Havermout ontbijttaart: een heerlijk begin van je dag
Met deze havermout ontbijttaart maak je met gemak van een doodgewone ochtend een feestje. Ochtendhumeurtjes verdwijnen als sneeuw voor de zon!

En, ga jij een van deze lekkere ontbijtrecepten proberen? Hier vind je nog meer recepten voor de ochtend >> Zoals bananenbrood en rozijnenbroodjes bijvoorbeeld. Nou ja, ik zou zeggen snuffel even tussen de recepten. Als je zelf nog fijne recepten hebt: altijd welkom! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie