Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Middag
  • /
  • Appeltaart havermout: een heerlijk begin van de dag!
Appeltaart havermout foto

Appeltaart havermout: een heerlijk begin van de dag!

Ok, ik zeg in de titel dan wel ‘begin van de dag’, maar de realiteit is natuurlijk dat je deze appeltaart havermout op ieder willekeurig moment van de dag kunt eten. Ik maakte het zelf tijdens een thuiswerkdag als lunch. Smullen! Weer eens iets anders als dat bakje yoghurt, die crackers of bruine boterham. 

Ik weet natuurlijk hoe jouw relatie met havermout is, maar die van mij werkt alleen als de havermout koud is. Warm is het niet mijn ding. Terwijl de mannen hier thuis liever de warme versie hebben. Het mooie is dat dat voor dit recept helemaal niets uitmaakt. Koude of warme havermout onder die appeltjes: het kan allebei heel goed.

Als je van havermout houdt, probeer dan zeker ook eens het recept voor havermout muffins. Heerlijk!

Ingrediënten voor 1 persoon:

1 kom havermout (bereiden op de manier die je zelf het lekkerst vindt)
2 kleine appels
2 walnoten
klein handje rozijnen
kaneel
1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
klontje roomboter
water

Zo maak je deze appeltaart havermout:

1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.

2. Smelt een klontje boter in een koekenpan (niet te groot), voeg de basterdsuiker toe en zodra deze smelt net zoveel water tot en dun laagje de bodem bedekt.

3. Voeg de appelblokjes en de rozijnen toe en schep om.

4. Voeg naar smaak wat kaneel toe en blijf net zo lang roeren tot de appeltjes beginnen te karameliseren.

5. Voeg dan de walnoten, in stukjes gebroken, toe en warm nog even mee.

6. Doe wat havermout in een kom of diep bord en verdeel het appelmengsel erover. Enjoy!

En, ben jij team koude of warme havermout? Hoe dan ook, geniet van dit heerlijke kommetje comfort food in de vorm van appeltaart havermout.

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord