De man en kleine broer zijn hier thuis dol op lasagne. Grote broer en ik niet zo. Grote broer heeft vooral niet zoveel met de rode saus (hij houdt niet van bolognese saus). Laatste fikste ik daarom al eens een anders-dan-anders spaghetti met kipgehakt en rode pesto. Kort daarna volgde deze lasagne met zalm en groenten. Je snap het al, ik ben lekker aan het experimenteren met pasta zonder rode saus haha.
Ben je een lasagne-liefhebber? Kijk dan zeker ook eens naar het recept voor vegetarische lasagne met paneer. Of naar het recept voor vega lasagne met spinazie en romige pestosaus en check ook zeker het recept voor lasagnette.
Dit heb je nodig:
verse lasagnebladen
500 gram zalmfilet
1 paprika (oranje of geel), in blokjes
1 courgette, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
400 gram polpa (Mutti)
1 bol mozzarella
150 ml kookroom
4 eetlepels pesto arrabiata
100 gram geraspte oude kaas
peper en zout
olijfolie
Zo maak je deze lasagne met zalm en groenten:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
2. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit hierin even de gesnipperde ui.
3. Voeg dan de paprika- en courgetteblokjes toe en bak het geheel, een minuut 0f 5, tot de groenten zacht beginnen te worden.
4. Pers het teentje knoflook boven de pan, voeg de polpa, kookroom en pesto arrabtiata toe, meng het geheel door elkaar op gemiddelde hitte en laat rustig pruttelen.
5. Snijd nu de zalmfilet in blokjes, doe in de pan en meng voorzichtig alles door elkaar.
6. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
7. Schep nu een laagje van de zalm-/groentesaus in de ovenschaal, leg er lasagnebladen bovenop en herhaal. Eindig met een laag saus.
8. Snijd de bol mozzarella in plakjes en verdeel over de bovenkant van de zalmlasagne.
9. Bestrooi tot slot met de oude geraspte kaas en zet de lasagne met zalm zo’n 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
10. Als de kaas goudgeel kleurt is het tijd om de lasagne uit de oven te halen.
En, ga jij deze lasagne met zalm en groenten maken? Of houd je je toch liever aan het oude vertrouwde lasagnerecept met rode saus?