Spaghetti bolognese wordt hier thuis niet perse goed gewaardeerd door iedereen. Deze versie van vokoren spaghetti met kipgehakt, groenten en rode pesto (arrabiata) scoorde wel echt goed! Lekker en voedzaam ook door de volkoren pasta en het magere kipgehakt. Kortom, aanrader die hier zeker op herhaling gaat.
Er is trouwens nog een recept dat hier prima in de smaak viel: spaghetti met haricots verts, zalm en Boursin. Die maakte ik met verse ‘witte’ spaghetti, maar kan natuurlijk ook prima met volkoren spaghetti. Houd je juist wel van bolognese, kijk dan zeker ook eens naar het recept voor rigatoni bolognese of de gezondere versie in de vorm van courgetti bolognese.
Dit heb je nodig (voor 4-5 personen):
500 gram volkoren spaghetti
600 gram kipgehakt
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
1 courgette, in blokjes
1 teentje knoflook
4 eetlepels pesto arrabiata
75 gram rucola
100 gram Parmezaanse kaas, grof geraspt
peper en zout
olijfolie
Zo maak je deze volkoren spaghetti met kipgehakt, groenten en rode pesto:
1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verkapping.
2. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui, paprika en courgette een minuut of 5.
3. Voeg dan het kipgehakt toe en pers het teentje knoflook erboven uit.
4. Breng het gehakt op smaak met wat peper en zout en bak het gaar.
4. Voeg dan de rode pesto toe, schep om en breng de temperatuur omlaag zodat het geheel rustig op smaak kan komen.
5. Giet nu de spaghetti af, doe terug in de pan, voeg het kipgehakt-groentenmengsel toe en meng alles door elkaar.
6. Leg op ieder bord een bedje van rucola en schep daar de volkoren spaghetti met kipgehakt, groenten en rode pesto bovenop.
7. Bestrooi tot slot met wat Parmezaanse kaas.
En, gaat dit recept voor volkoren spaghetti met kipgehakt, groenten en rode pesto op jouw lijstje voor komende week?