Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Volkoren spaghetti met kipgehakt, groenten en rode pesto
Volkoren spaghetti met kipgehakt, groenten en rode pesto foto

Volkoren spaghetti met kipgehakt, groenten en rode pesto

Spaghetti bolognese wordt hier thuis niet perse goed gewaardeerd door iedereen. Deze versie van vokoren spaghetti met kipgehakt, groenten en rode pesto (arrabiata) scoorde wel echt goed! Lekker en voedzaam ook door de volkoren pasta en het magere kipgehakt. Kortom, aanrader die hier zeker op herhaling gaat.

Er is trouwens nog een recept dat hier prima in de smaak viel: spaghetti met haricots verts, zalm en Boursin. Die maakte ik met verse ‘witte’ spaghetti, maar kan natuurlijk ook prima met volkoren spaghetti. Houd je juist wel van bolognese, kijk dan zeker ook eens naar het recept voor rigatoni bolognese of de gezondere versie in de vorm van courgetti bolognese.

Dit heb je nodig (voor 4-5 personen):

500 gram volkoren spaghetti
600 gram kipgehakt
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
1 courgette, in blokjes
1 teentje knoflook
4 eetlepels pesto arrabiata
75 gram rucola
100 gram Parmezaanse kaas, grof geraspt
peper en zout
olijfolie

Zo maak je deze volkoren spaghetti met kipgehakt, groenten en rode pesto:

1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verkapping.

2. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui, paprika en courgette een minuut of 5.

3. Voeg dan het kipgehakt toe en pers het teentje knoflook erboven uit.

4. Breng het gehakt op smaak met wat peper en zout en bak het gaar.

4. Voeg dan de rode pesto toe, schep om en breng de temperatuur omlaag zodat het geheel rustig op smaak kan komen.

5. Giet nu de spaghetti af, doe terug in de pan, voeg het kipgehakt-groentenmengsel toe en meng alles door elkaar.

6. Leg op ieder bord een bedje van rucola en schep daar de volkoren spaghetti met kipgehakt, groenten en rode pesto bovenop.

7. Bestrooi tot slot met wat Parmezaanse kaas.

En, gaat dit recept voor volkoren spaghetti met kipgehakt, groenten en rode pesto op jouw lijstje voor komende week?

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie