Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Lasagnette recept voor een lekker bordje comfort food
lasagnette recept foto

Lasagnette recept voor een lekker bordje comfort food

Hier thuis is vooral de man een liefhebber als het om lasagne gaat. Kleine broer vindt het ook lekker, maar grote broer en ik niet zo. Toch maak ik het regelmatig omdat iedereen af en toe zijn favorieten verdient. Dit keer werd het alleen niet de klassiek lasagne maar maakt ik lasagnette. Ik moet zeggen, dat ik het lekkerder vind dan lasagne. Zo zie je maar. 

Misschien ken je lasagnette al wel als ‘wereldgerecht’ dat je in een pakje in de supermarkt haalt. Laat die pakjes voortaan maar voor wat ze zijn, zou ik zeggen. Zelfgemaakt is altijd lekkerder ten slotte. Uiteraard kun je zelf ook nog kiezen om extra groenten toe te voegen of groenten om te wisselen. Net wat je voorkeur heeft.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

250 gram verse lasagnebladen
500 gram rundergehakt
1 courgette, in kleine blokjes
4 wortels (waspeen) of 1 winterpeen, in kleine blokjes
1 rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook
350 gram Heinz tomato frito
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
peper en zout
nootmuskaat
1 laurierblaadje
100 gram grof geraspte of geschaafde Parmezaanse kaas
olijfolie

Zo maak je deze lasagnette:

1. Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de rode ui even.

2. Voeg dan de wortel en courgette toe en bak zo’n 4-5 minuten

3. Voeg dan het gehakt toe, pers de teentjes knoflook uit boven de pan en breng het geheel op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat.

4. Bak tot het gehakt gaar en bruin is en breng dan de hittebron omlaag.

5. Voeg nu de tomatenblokjes en de frito toe en roer goed door zodat alles zich vermengd.

6. Doe het laurierblaadje bij de saus en laat het geheel nu zo’n 15-30 minuten sudderen. Langer mag ook.

7. Snijd de lasagnebladen over de lange kant in repen en voeg de repen toe aan de saus. Laat het geheel zachtjes pruttelen, net zo lang tot de lasagnebladen zacht zijn.

8. Breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout, verdeel de lasagnette over de borden en leg er wat Parmezaanse kaas bovenop.

Echt een lekker bordje comfort food hoor, deze lasagnette. Wij hadden er nog wat komkommersalade bij voor een beetje frisheid. Ga jij zelf lasagnette maken? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie