Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Luchtige kwark-rozijnenbollen: in een handomdraai gemaakt
Luchtige kwarkbollen met rozijnen recept

Luchtige kwark-rozijnenbollen: in een handomdraai gemaakt

Volgend weekend is het Pasen. Heerlijk zo’n extra dag weekend. Deze kwark-rozijnenbollen zijn perfect voor het paasontbijt of de paasbrunch. Zeker als je ze net uit de oven, nog een beetje warm, op tafel zet. Succes verzekerd. Lees snel verder voor het recept. 

Je maakt deze luchtige, en heerlijke, kwark-rozijnenbollen in een handomdraai want rijzen is niet nodig. Het is een kwestie van ingrediënten afwegen, mengen en bakken. Binnen een half uur staat ze op je ontbijttafel. Behalve met Pasen zijn de kwarkbollen natuurlijk ook fijn voor een zondagochtend of de woensdagmiddag. Eigenlijk zijn ze lekker voor ieder moment…

Ingrediënten voor 8 kwark-rozijnenbollen:

100 gram rozijnen
20 gram boter
200 gram volle kwark
2 eieren
1 eetlepel suiker
1 theelepel kaneel
2 theelepels bakpoeder
200 gram bloem
snufje zout

Bereiding van deze kwark-rozijnenbollen:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Wel de rozijnen in heet water.

3. Smelt de boter in een kommetje in de magnetron

4. Doe de kwark, eieren, suiker, kaneel en een snufje zout in een beslagkom en mix dit luchtig.

5. Voeg dan de boter toe en meng nog even door.

6. Zeef de bloem en het bakpoeder boven het kwarkmengsel en meng het tot een egaal beslag met behulp van een (bak)spatel.

7. Laat de rozijnen uitlekken in een zeef en roer deze door het beslag.

8. Vorm met twee lepels 8 hoopjes op de bakplaat. Houd wat ruimte over tussen de kwarkbollen want ze zetten nog iets uit.

9. Bak de kwark-rozijnenbollen zo’n 15 tot 20 minuten tot ze goudbruin zijn.

10. Laat ze afkoelen op een rooster voordat je aanvalt…

Deze kwark-rozijnenbollen zijn van zichzelf al lekker maar het is extra smullen met wat appelstroop en oude kaas ertussen of met een schep aardbeienjam. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie