Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Reünie in Toscane - foto

Reünie in Toscane | Annemartien Berkelaar

Vorig jaar las ik deel 1 van deze serie van Annemarie Berkelaar, Betoverend Toscane, en pas geleden viel deel 2 op de deurmat: Reünie in Toscane. Uiteraard las ik het weer vrij vlot uit, zodat ik nu de review met je kan delen. Lees je mee?

reünie in toscane omslagFeelgood is mijn go-to genre als ik wil ontspannen. Na een hele dag in de weer te zijn geweest met laptop en iPhone, vind ik lezen heerlijk. Om te voorkomen dat mijn hoofd ‘aan’ blijft, zijn boeken die je naar een andere plek brengen zonder ingewikkelde verhaallijnen echt fantastisch. Ik lees ze dan ook graag en vaak.

Reünie in Toscane: wat je kunt verwachten

Over Chloë en zus Tanja, Baukje, Fenna, Suzan en Anouk, de vriendinnengroep die ontstond in Italië tijdens een beeldhouwvakantie op een landgoed in Toscane. In deel twee komen we ze allemaal weer tegen, terwijl ze stuk voor stuk met issues dealen in hun leven.

Tanja, de zus van Chloë worstelt met een postnatale depressie, Baukje wil graag stappen zetten in haar relatie met Peter maar vindt dat heel moeilijk, Fenna kiest voor zichzelf en brengt daarmee haar huwelijk met Kees in zwaar weer, Suzan heeft de liefde opnieuw gevonden bij Pieter maar of het hen gegund is…, Anouk is ervoor gegaan, heeft haar baan opgezegd om zich fulltime met beeldhouwen bezig te houden maar de carrièrestap van Mark gooit alles om. Chloë gaat trouwen met de Italiaanse Roberto en dat biedt een mooie aanleiding om alle vriendinnen weer samen te brengen op het landgoed in Toscane.

Kortom, weer even lekker bijlezen hoe het met de vriendinnen gaat. Om echte spoilers te voorkomen, laat ik het hierbij. Ga vooral zelf lekker lezen en genieten van dit feelgood verhaal!

Eerder gelezen: Betoverend Toscane

Over zeven vrouwen die naar Italië reizen voor een beeldhouwcursus in Toscane. Stuk voor stuk hebben ze zo hun struggles die ze met elkaar delen. Al snel ontstaan er vriendschappen voor het leven. Hoewel ik de schrijfstijl licht tuttig vond, is het wel een boek dat je wil doorlezen én waardoor je zin krijgt in een reisje naar Toscane…

Zeven Nederlandse vrouwen gaan in ‘Betoverend Toscane’ van Annemartien Berkelaar op beeldhouwcursus op een landgoed in Italië, ieder met een ander doel. Zo is er de 28-jarige Chloë, op zoek naar de liefde van haar leven, terwijl de 35-jarige Baukje juist vlucht voor haar opdringerige ex. Fenna kampt met een legenestsyndroom en Suzan verloor onlangs haar man, waardoor ze haar zin in het leven kwijt is. Tot slot is er Anouk, die niets liever wil dan haar hart volgen, maar nog koudwatervrees heeft. In deze feelgoodroman van Annemartien Berkelaar krijgen lezers er vijf nieuwe vriendinnen bij en wanen ze zich een paar heerlijke uren in Toscane. (Bron: omslag)

Voor nog meer feelgood boekentips kun je je hart ophalen in de rubriek ‘All you can read’ >>
(Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je als bezoeker op zo’n link klikt, ontvangt Pukster een klein bedrag aan commissie als je uiteindelijk iets koopt via de link. Geen zorgen, je betaalt echt niets meer dan je normaal zou doen.) 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie