Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Kerstkransjes voor in de boom! Of redden ze dat niet?

Kerstkransjes voor in de boom! Of redden ze dat niet?

Koop jij ieder jaar kerstkransjes om in de boom te hangen? En redden ze dat dan ook of gaan ze per ongeluk op bij de thee? Hoewel kant-en-klaar kopen in de supermarkt natuurlijk hartstikke makkelijk is, is zelfgemaakt toch eigenlijk veel en veel lekkerder. Ik zocht daarom zes recepten voor je bij elkaar. Ga jij ze dit jaar zelf maken? 

Ik bak graag en vaak maar ik heb zelf eigenlijk nooit kerstkransjes gebakken. Hang ze ook nooit in de kerstboom. Ik bak rond Kerst wel meestal kerstkoekjes in de vorm van sterretjes. Heerlijk knapperige koekjes met een laagje kaneelsuiker. Dit jaar zou het zo maar eens kunnen dat ik me aan zelfgebakken kerstkransjes waag. Vrees alleen dat ze bij ons ook de kerstboom niet halen haha.

6x kerstkransjes recepten

1. Ken je Laura’s Bakery? Haar blog staat bol van de lekkere bakrecepten. En natuurlijk is er ook een recept voor roomboter kerstkransjes te vinden. Kun jij ze net zo netjes namaken?

2. Deze meringue kerstkransjes zijn bijna te mooi om op te eten. Bijna… En met maar drie ingrediënten te maken. Daarna kan het grote decoreren beginnen.

3. Hoe leuk zijn deze koekjes in de vorm van een ster! Weer eens iets anders dan de traditionele kerstkransjes toch?

4. Deze hartige kerstkransjes zijn echt super eenvoudig want ze zijn gemaakt van bladerdeeg. Dus geen gedoe met deeg kneden maar snel resultaat.

5. Chickslovefood bedachten een gezonde versie kerstkransjes. En gezond of niet, ik vind ze er hoe dan ook lekker en leuk uitzien.

6. We sluiten het rijtje af met deze driedubbele chocolade kerstkransjes. En ook hier komt weer geen deeg aan te pas maar wel heel veel goddelijke chocolade…

Heb jij ze wel eens zelf gemaakt? En zo ja, wat is je favoriete recept? Ik ben nieuwsgierig dus laat je het me weten in een reactie onder dit artikel?

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

One Comment

Geef een reactie