Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Ander leuks
  • /
  • Friday favorites #27: een houtmand, een Fatsia, Calvin Klein…
Friday favorites #27: met een houtmand, een Fatsia en Calvin Klein foto

Friday favorites #27: een houtmand, een Fatsia, Calvin Klein…

Regelmatig kom ik leuke, lekkere, mooie en/of bijzondere dingen tegen, online of offline, voor mezelf of voor de mannen… Soms koop ik ze, soms krijg ik ze of gaan ze op mijn wishlist en soms blijft het bij spotten. Ik deel mijn favoriete goodies en momenten van de afgelopen periode met je. Misschien word jij er wel net zo blij van als ik. Vandaag is het weer tijd voor friday favorites met onder andere een houtmand, een Fatsia en Calvin Klein. 

Friday Favorites #27 6x

FF #27: handdoekenrek

In januari zijn we, na een intensieve verbouwing van twee maanden, verhuisd naar ons nieuwe huis. Een huis met een fantastische badkamer. Noem me gek maar ik vind het altijd erg pijnlijk om ergens gaten in te moeten boren. In gestucte muren maar ook in tegels. Aangezien de badkamer groot genoeg is, kwam er dus een vrijstand handdoekenrek. Simpel maar efficiënt. Wit past bij onze badkamer het beste maar hij is er ook in zwart.

FF #27: hallo Fatsia

In diezelfde badkamer staat sinds kort ook deze nieuwe groene vriend en zijn leuke mand. Dat kon in het oude huis nooit, planten in de badkamer omdat er geen daglicht naar binnen kwam. Maar nu wel, hoera! Hij doet het er erg goed en heeft al een aantal nieuwe bladeren. De plant is een Fatsia (ook wel vingerplant) en de mand kocht ik bij Kwantum.

FF #27: Calvin Klein

Kleine jongens worden nog steeds groter en waar grote broer ooit, jaren geleden, genoegen nam met merkloze boxers, is er nu maar één merk te vinden in de wasmand: Calvin Klein. Je snapt de vreugde toen Hemd voor Hem er een aantal voor hem opstuurde. De man is trouwens ook blij met Calvin Klein maar dan op sokkengebied. Anyway, de favoriete boxers van grote broer vind je hier >>. Hemd voor Hem is trouwens ook het favoriete adres voor de man als het gaat om overhemden in mouwlengte 7 en dan vooral die van OLYMP.

FF #27: Adidas

Hoewel ik af en toe een uitstapje maak naar een ander merk, kom ik toch vaak uit bij Adidas als het gaat om sneakers. Tijdens de verbouwing zijn mijn favoriete zwarte sneakers gesneuveld, dus was het tijd voor een paar nieuwe vond ik. Deze Adidas Performance Energyfalcon X werden het. Ze lopen als pantoffeltjes echt!

FF #27: De stroopwafel shop

Net zoals de boeken die ik al eerder van Astrid Harrewijn las, is ook dit weer een heerlijk exemplaar. Hoewel sommige ontwikkelingen wel erg ver van tevoren te voorspellen zijn, is het een echt feel good boek.
De ouders, vriend en beste vriendin van Suze nemen het haar niet in dank af als ze spontaan ja zegt tegen een bizarre uitdaging. Samen met nog twee vrienden uit haar studententijd doet ze mee aan een wedstrijd van de Stroopwafelfabriek: wie maakt in één jaar de meeste winst met een koffietentje waar de stroopwafels vers worden gebakken? De hoofdprijs is honderdduizend euro, de verliezers zijn slechts een ervaring rijker. Suze gaat het in New York proberen, haar vrienden gaan naar respectievelijk Rome en Parijs. Nog voordat ze in het vliegtuig stapt heeft Suze al spijt van deze ondoordachte actie, en als ze door een taxichauffeur in het upcoming maar nog behoorlijk criminele Bushwick, Brooklyn, wordt afgezet, zakt de moed haar al helemaal in de schoenen. Suze heeft haar leven tot nu toe beschouwd als een fijn verblijf in de ballenbak, maar het leven in Bushwick is rauw, eenzaam en vol heimwee. Gelukkig krijgt ze hulp van vier Mexicanen die haar koffietentje verbouwen, wordt ze gesteund door de kleurrijke buurtbewoners die dagelijks hun kopje koffie drinken aan de bewonerstafel, en vindt ze troost bij haar oppashond. Maar is dat genoeg om de hoofdprijs te winnen?

FF #27: houtmand

Tijdens de verbouwing van het nieuwe huis moest ook de bestaande haard er aan geloven. Hij werd ontmanteld en er kwam een strakker exemplaar voor in de plaats. Natuurlijk moest er ook een houtmand komen. Liefst een dicht exemplaar om te voorkomen dat er continue troep uit zou vallen en dan ook nog eentje die past bij het interieur. Gevonden! Deze mand van zwart rubber kocht ik bij Leenbakker en is er in verschillende formaten.

Als jij ook friday favorites hebt: let me know! Dingen die het leven net even leuker maken zijn altijd welkom ten slotte.

(Dit artikel bevat gesponsorde links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord