Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Big Mamma's Cucina Popolare foto

Big Mamma’s Cucina Popolare #review

De Big Mama Group is een groep van Italiaanse restaurants met vestigingen in Londen, Parijs, Lille en Lyon. De chef-koks besloten hun recepten te bundelen in dit prachtige boek, Big Mamma’s Cucina Popolare, zodat je thuis ook aan de slag kunt. Inmiddels heeft het een plek in onze boekenkast en ga ik zeker de nodige recepten maken. Maar eerst de review. Lees je mee?

Big Mamma’s Cucina Popolare is het nieuwste kookboek over de Italiaanse keuken van de opwindende en succesvolle restaurantgroep ‘Big Mamma’. Deze groep jonge chef-koks ontvangt dagelijks vele gasten met een glimlach en serveert de lekkerste Italiaanse gerechten waar de liefde vanaf spat. Dit kookboek bevat meer dan 130 heerlijke en makkelijk te bereiden Italiaanse recepten: voortkomend uit een lange traditie maar met een hedendaagse twist. Geniet van gerechten als linguine met venusschelpen en truffelsrisotto; overheerlijke antipasti, pizza’s en desserts als citroentaart en tiramisu. Het team van ‘Big Mamma’ deelt bovendien tips voor de beste tomatensaus en handige kooktechnieken. Verken het onverwachte en maak van ieder gerecht, dessert en iedere cocktail een ondergetelijke ervaring. Big Mamma’s Cucina Popolare is het ultieme kookboek voor de liefhebber van Italiaans eten. (Bron: omslag)

Big Mamma's Cucina Popolare banner

Wat je kunt verwachten van Big Mamma’s Cucina Popolare

‘Big Mamma’s Cucina Popolare’ telt maar liefst 379 pagina’s vol met recepten, tips van de chefs en prachtige foto’s waarvan het water je in de mond loopt. Na een praktische inhoudsopgave en een voorwoord, vind je de hoofdstukken Amare tanto, fuocco alto (passie voor het vuur), Antipasti, Insalate (salades), Pizze (pizza), Primi piatti (pasta en risotto), Secondi piatti (vlees en vis) Dolci (desserts en andere zoetigheden), Brunch en Aperitivi (cocktails). Achterin het boek vind je nog een handig receptenoverzicht, een register en een dankwoord.

Mijn favorieten

Zoals ik al zei, heb ik weer een fijn lijstje met favorieten. Ik noteer meestal 10 recepten waar ik gelijk mee aan de slag wil en/of er ronduit heerlijk uit vind zien. Dit zijn ze uit Big Mama’s Cucina Popolare:
1. Sexy bruschette: bruschette met mozzarella, pesto, basilicum en gekonfijte tomaten
2. Aspartacus parmgianus: asperges met porchetta en Parmezaanse room
3. Pizz’n’roll: opgerolde pizza met fontina
4. La gran carbonara: spaghetti carbonara
5. Follia di lasagna: lasagnalinten met ragù
6. Branzino al cartoccio: zeebaars en papillotte
7. Molto grandi biscotti: chocolade-pecankoeken gevuld met gianduja
8. Torta al cioccolato: chocoladetaart
9. Profiteroles Napolitani: Napolitaanse soesjes
1o. Fritelle con panna e banana: pannenkoeken met slagroom en banaan

Liefde voor de Italiaanse keuken? Dan mag dit boek echt niet ontbreken in je collectie. En ik ben best nieuwsgierig: wat is jouw favoriete Italiaanse recept? Laat het weten in een reactie. Vind ik leuk.   

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord