Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Goddelijke Double Chocolate Brownies
double chocolate brownies

Goddelijke Double Chocolate Brownies

“Ruilen? Jij een boek ik double chocolate brownies.” Die zin van Laura was de aanleiding om deze goddelijke double chocolate brownies te bakken. En dat ze goddelijk zijn weet ik omdat ik natuurlijk even heb geproefd. En omdat ik ze daarna nog vaker hebben gebakken. Altijd een succes.

Ik geef het toe, brownies behoren tot mijn favoriete baksels. Maar dan alleen als ze zelf gebakken zijn. Laura bevestigde dit, toen ze moest concluderen dat zelfs de brownie van Starbucks het niet haalde bij deze double chocolate brownies. Brownies met bitterkoekjes vind ik ook onwijs lekker trouwens. Daar verraste ik jaren geleden een vriendinnetje mee dat net bevallen was. Ze heeft er nog over.

Ingrediënten voor deze double chocolate brownies:

100 g roomboter
200 g extra pure chocolade (min. 70%)
200 g witte chocolade in kleine stukjes gesneden
175 g (basterd)suiker
75 g bloem
3 eieren
1 zakje vanillesuiker
snufje zout

Bereiding van deze double chocolate brownies:

1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een brownievorm met bakpapier.

2. Breek de extra pure chocolade in stukken en smelt deze au bain marie.

3. Roer de boter, die op kamertemperatuur dient te zijn met de suiker, vanillesuiker en het zout tot een luchtig mengsel.

4. Roer er met de garde of mixer 1 voor 1 de eieren door.

5. Voeg de (gezeefde) bloem en beetje bij beetje de gesmolten chocolade toe.

6. Meng er tot slot vlug de stukjes witte chocolade doorheen.

7. Giet deze massa in de vorm en bak de brownie in circa 40 minuten gaar.

8. Laat de brownie even rusten voordat je hem uit de vorm tilt.

9. Verder laten afkoelen op het bakpapier op een rooster.

10. Snij vervolgens in blokken. De maat bepaal je natuurlijk helemaal zelf.

Hier is zondag vaak bakdag. Ga jij vandaag aan de slag met dit recept voor double chocolate brownies? Ik zou het zeker doen. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

2 Comments

  • cakesbybeaumonde@gmail.com'

    Cakes by Beaumonde

    22 november 2016 at 11:12

    Ik bak zelf voornamelijk fondanttaarten en kreeg van een klant een bestelling voor brownies . Jouw recept heb ik gisteravond uitgeprobeerd en aan gezin en collega’s laten proeven. Ze vinden ze (en ikzelf natuurlijk ook) heerlijk! Dus dit recept ga ik zeker voor de klant gebruiken. Thanks!

    Beantwoorden

Geef een reactie