Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Typisch Kerst: 6x zoete cranberry recepten
appel cranberry compote 2

Typisch Kerst: 6x zoete cranberry recepten

Sinterklaas is nog niet vertrokken of we schieten allemaal gelijk in de kerst-stand. Kerstbomen worden opgetuigd, tuinen worden versierd met talloze lichtjes en kerstmenu’s worden uitgedacht. Verse cranberry’s mogen eigenlijk niet ontbreken ergens tijdens de kerstdagen. Die zakjes met verse veenbessen liggen altijd precies rond Kerst in de winkels. Ik zocht op Pinterest vast zes zoete cranberry recepten bij elkaar.

De cranberry of lepeltjesheide (Vaccinium macrocarpon Ait.), ook onder de naam grote veenbes in Heukels’ flora genoemd geweest, is een plant uit de heidefamilie (Ericaceae). Het is een kruipende of overhangende plant met dunne stengels. In Nederland is de plant algemeen op de waddeneilanden, vrij zeldzaam in het Drents district en zeer zeldzaam in de rest van Nederland. De plant wordt onder meer in Noord-Amerika geteeld.

Zoete cranberry recepten

1.  We beginnen dit rijtje zoete cranberry recepten met deze cranberry bars die er hoe dan ook super lekker uitzien. Het is geen cake en het is geen koek maar het zit er tussenin. Dat moet wel heerlijk zijn toch?

2. Tijdens de kerstdagen is het eten, eten en nog eens eten wat de klok slaat. Dus ook bij de koffie en/of thee verrassen we de visite met iets lekkers. Wat dacht je van deze kleurrijke cranberry pistache chocolate bark?

3. Deze cranberry and walnut pinwheels zijn niet alleen perfect voor bij de thee maar ook als dessert. In een kommetje, bolletje ijs ernaast en smullen maar!

4. Er zijn ten slotte twee kerstdagen dus ook voor deze pumpkin spice cranberry muffins is vast wel een geschikt moment te vinden.

5. Fudge is ook zo’n typisch kerst-ding: veel mensen maken het rond de kerstdagen. Ik moet zeggen dat deze white chocolate cranberry fudge er ook wel erg lekker uitziet.

6. Als je echt wilt uitpakken dan is deze cranberry fudge swirl cheesecake misschien wel iets voor jou. Ziet er niet alleen heel erg kersterig en lekker uit maar ook super machtig. Kleine puntjes snijden dus 😉

Mocht je niet kunnen kiezen en veel bezoek verwachten dan kun je altijd nog een heel buffet maken met deze zoete cranberry recepten. Ik ga denk ik maar eens beginnen met de cranberry bars. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie