Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Zalmstrudel: zalmfilet in een krokant deegjasje
Zalmstrudel foto

Zalmstrudel: zalmfilet in een krokant deegjasje

Zalmfilet vind ik persoonlijk eigenlijk altijd wel een goed idee, maar ik kan je melden dat een zalmstrudel maken echt een heel goed idee was. Smullen echt! Ok, het is wel een beetje uit de categorie ‘zo maak je een drol nog lekker’ (niet te letterlijk nemen) maar echt: dit wil je. 

Hoewel het misschien wat spannend kan klinken, is deze zalmstrudel echt supereenvoudig te maken. Zet er nog een lekker frisse salade bij op tafel en klaar ben je. Perfect om indruk te maken wanneer je eters op visite krijgt ook. Wil je variatie aanbieden? Kijk dan ook eens naar het recept voor een lekkere zuurkoolstrudel of een Oosterse vegetarische strudel.

Dit heb je nodig:

1 rol bladerdeeg (Tante Fanny)
700-800 gram zalmfilet (zonder huid)
100 gram Philadelphia (met knoflook)
1 ei, losgeklopt

Zo maak je deze zalmstrudel:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat en dep de zalmfilet droog met wat keukenpapier.

3. Leg de zalmfilet op een helft van het bladerdeeg en zorg dat de randen rondom vrij blijven.

4. Bestrooi de zalm met wat peper en zout en verdeel daarna met een mes of lepel de Philadelphia kruidenkaas over de bovenkant van de zalmfilet.

5. Bestrijk de randen van de helft van het bladerdeeg waar de zalm op ligt met wat van het losgeklopte ei.

6. Vouw nu voorzichtig de andere helft van het deeg over de zalm heen en zorg dat de randen op elkaar komen te liggen.

7. Druk met een vork een mooi patroon in de randen en bestrijk met een kwastje de bovenkant nog licht met wat losgeklopt ei.

8. Bak de zalmstrudel nu zo’n 25-30 minuten tot de korst goudbruin en de zalm gaar is.

En, ga je aan de slag met het recept voor deze heerlijke zalm strudel? En ben je nu gelijk in de mood voor nog meer zalmrecepten, kijk dan hier nog even >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie