Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Ander leuks
  • /
  • Nieuwe producten gespot #3: Tony’s, Tromp & Rueb en Bonne Maman
Tony's, Tromp & Rueb en Bonne Maman foto

Nieuwe producten gespot #3: Tony’s, Tromp & Rueb en Bonne Maman

Regelmatig mag ik nieuwe producten uitproberen die passen bij Pukster.nl.  Af en toe deel ik met je wat ik zoal krijg toegestuurd en wat ik ervan vind. Dit keer gaat het om een nieuwe reep van Tony’s, azijn van Tromp & Rueb en abrikozen spread van Bonne Maman. Kijk je mee?

Tromp & Rueb

Laatst kwam de Paasbox van Kroon op het Werk binnen. Een doos vol met (nieuwe) producten om te proberen en uiteraard om mijn bevindingen met jullie te delen. In de doos zat ook een tof houten rekje met drie flessen azijn van Trom & Rueb. Dat rekje staat inmiddels op het aanrecht en de azijnen komen regelmatig tevoorschijn tijdens het koken. Ik kreeg appelazijn verrijkt met honing, natuurazijn gerijpt op framboos-kardemom en natuurazijn gerijpt op chili-venkel. Mijn favoriet tot nu toe? Appelazijn met honing!

Bonne Maman: meer fruit minder suiker

In de Paasbox zat ook een grote pot Bonne Maman abrikozen spread en laat dat naast aardbeienjam nu een van mijn favorieten zijn voor op een cracker of beschuitje. Hoewel je het eigenlijk geen jam mag noemen, als er niet een minimale hoeveelheid fruit inzitten. Anyway, deze spread bevat meer fruit en minder suiker dan traditionele jams: 60% fruit gaat erin en 30% minder suiker. De bodem is inmiddels in zicht hier.

Tony’s estafettereep

Als er onverwacht chocolade op de deurmat ploft en het blijkt dan ook nog de nieuwe estafettereep van Tony’s te zijn, dan kan je dag eigenlijk niet meer stuk toch? Uit pure beleefdheid móet je ‘m dan ook wel gelijk proeven. Dat deden we dus braaf en de conclusie was unaniem: deze is echt heel goed gelukt! Snel halen en smullen zeg ik.

Dit zegt Tony Chocolonely over de nieuwe estafettereep:

Deze kersverse Estafettereep is als de kers op je taart. Letterlijk. Tony’s romige witte chocolade gevuld met brosse kandijkoek en kers.  Sweet! Dat wordt genieton. Nu al fan? Wees dan gewaarschuwd: een Estafettereep geeft na een jaar altijd ’t stokje weer door aan een volgende smaak.

Behalve nieuwe producten om te proeven, kreeg ik ook weer een aantal boeken toegestuurd: High Protein van Hannah Vreugdenhill, Het complete BBQ boek van Julius Jaspers en California Dreamin’ van Vivian Lui bijvoorbeeld. Binnenkort deel ik weer een paar favoriete nieuwe producten. Tot dan! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord