Och och och, als je zin hebt in comfort food, dan is deze chili gnocchi con carne je vriend hoor! Hier thuis houden we sowieso wel van recepten met een Mexicaans tintje. Het staat ook nog eens vrij snel en eenvoudig op tafel. Anyway, hieronder vind je het recept. Doe er je voordeel mee.
In het kader van Mexicaanse recepten tip ik je ook nog even een recept voor een Mexicaanse tortillataart, een Mexicaanse soep uit de Crock-Pot en een bonenschotel met gegratineerde tortillachips.
Dit heb je nodig voor 4-5 personen:
300 gram rundergehakt
500 gram (mini) gnocchi
2 paprika’s, in blokjes
2 rode uien, gesnipperd
400 gram kidneybonen
1 potje tacosaus mild (Santa Maria)
1 zakje chili con carne mix (Santa Maria)
olijfolie
15 gram koriander, fijngehakt
1 limoen
125 gram crème fraîche
zout
tabasco
Zo maak je deze chili gnocchi con carne:
1. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin de gnocchi goudbruin (regelmatig omschudden).
2. Verhit in een hapjes pan een scheutje olie en fruit hierin kort de gesnipperde rode ui.
3. Voeg de paprika toe en bak een paar minuten mee.
4. Voeg dan het rundergehakt toe met de chili con carne mix en bak het gehakt rul en gaar.
5. Draai de warmtebron omlaag, voeg de kidneybonen en de helft van het potje tacosaus toe en laat zachtjes pruttelen.
6. Doe de crème fraîche in een kommetje, knijp de limoen erboven uit en voegen tweederde van de fijngehakte koriander toe. Roer goed door elkaar tot een saus en breng op smaak met wat zout en een paar druppel tabasco.
7. Zodra de gnocchi goudbruin gebakken is en het gehaktmengsel klaar is, voeg je de gnocchi toe aan het gehaktmengsel en schep alles nog even goed om.
8. Verdeel de chili gnocchi con carne over vier (diepe) borden, schep er een toef crème fraîche bovenop en verdeel er de achtergehouden koriander over.
9. Doe de andere helft van de tacosaus in een kommetje en zet met de overgebleven crème fraîche op tafel voor de liefhebbers.
En, gaat deze heerlijkheid op jouw te-maken-lijstje? Ik zou het wel weten!



