Deze heerlijke Mexicaanse soep flans je eenvoudig in elkaar en is dus ideaal voor een doordeweekse dag. Zeker als je je slowcooker het werk laat doen. Je stopt eenvoudig alle ingrediënten in de Crock-Pot, gaat verder met je dag en aan en als het etenstijd is schep je een heerlijke kom soep in.
Ik heb mijn slowcooker al een tijdje en ben er nog steeds blij mee. Je kunt er van alles mee maken zoals stoofpotjes, soepen, pulled pork en stoofpeertjes. Je vult ‘m ‘s ochtends met de ingrediënten en hebt er vervolgens weinig omkijken meer naar. Boodschapje doen of de kinderen uit school halen? Geen probleem, de Crock-Pot pruttelt zachtjes verder. Ideaal!
Ingrediënten van deze Mexicaanse soep:
750 gram kippendijfilet
2 potjes milde taco saus (Santa Maria)
1 liter kippenbouillon
1 zakje fajita kruidenmix (Santa Maria)
300 gram maïs (Bonduelle)
400 gram zwarte bonen (Bonduelle)
1 limoen
zout
Bereiding van deze soep:
1. Leg de kippendijfilets op de bodem van de Crock-Pot.
2. Giet de kippenbouillon en taco saus over de kip.
3. Strooi de inhoud van het zakje fajita kruidenmix er bovenop.
4. Halver de limoen en knijp uit in de Crock-Pot.
5. Voeg de bonen en mais toe, roer alles even door elkaar en stel de Crock-Pot dan in op 7 uur, lage stand.
6. Haal een half uur voor het einde de kip uit de slowcooker en haal het vlees met behulp van twee vorken uit elkaar.
7. Doe de ‘pulled chicken’ weer terug in de Crock-Pot, roer even om en laat tot het einde van de bereidingstijd met rust.
8. Breng tot slot de soep, indien nodig, op smaak met wat zout.
9. Serveer met tortillachips en geniet ervan!
En, ga jij deze Mexicaanse soep een keer proberen? Extra lekker op een koude dag, zo’n lekker warme en spicy maaltijdsoep.