Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Recepten
  • /
  • Blueberry cake trifle met vanilleroom en Amarula
Blueberry cake trifle met vanillroom en Amarula foto

Blueberry cake trifle met vanilleroom en Amarula

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kan een overheerlijk toetje op zijn tijd erg waarderen. Vaak sla ik het toetje over, maar als we eters krijgen, maak ik er vaak toch iets lekkers van. Deze blueberry cake trifles met vanilleroom en Amarula maakte ik als dessert na een barbecue. Super lekker! En de rest van die blueberry cake kwam tijdens de koffie/thee op tafel.

Ik bakte de blueberry cake zelf maar ik kan me ook voorstellen dat je dat net even te veel werk is. Je kunt ook ‘smokkelen’ en een kant-en-klare roombotercake gebruiken. Je mist dan wel de toevoeging van de blauwe bessen in de cake, maar je bent wel super snel klaar. O en mocht je nog meer inspiratie voor fijne toetjes in glazen willen, kijk dan ook zeker even naar de recepten  voor trifle met perzik, Amarula en witte chocolade, aardbeien tiramisu in een glas of dit lekkerre Sinterklaas toetje met yoghurt en kruidnoten.

Ingrediënten voor zes glazen:

ongeveer 1/4 blueberry cake: het recept vind je hier >>
250 ml slagroom
500 ml boeren vanillevla
300 gram blauwe bessen
Amarula Vanilla Spice
1 zakje vanillesuiker
suiker

Zo maak je deze blueberry cake trifle met vanilleroom en Amarula:

1. Snijd de blueberry cake in kleine blokjes en verdeel deze over de glazen.

2. Giet in ieder glas een scheutje Amarula Vanilla Spice.

3. Verdeel de helft van de blauwe bessen nu over de cakeblokjes.

4. Klop de slagroom lobbig (ik gebruik meestal een maatbeker) en voeg dan de vanillesuiker toe en suiker naar smaak. Klop de slagroom dan net niet stijf.

5. Meng de boeren vanillevla nu voorzichtig door de slagroom met een spatel.

6. Schep in ieder glas de vanilleroom tot net onder het randje van het glas.

7. Verdeel tot slot de rest van de blauwe bessen over de vanilleroom.

Zet de glazen blueberry cake trifle met vanilleroom op een groot dienblad of een grote houten plank, lepels erbij en smullen maar! 

Geef een antwoord