Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Recepten
  • /
  • Sinterklaas toetje met yoghurt en kruidnoten
Sinterklaas toetje met yoghurt en kruidnoten foto

Sinterklaas toetje met yoghurt en kruidnoten

Bij een geslaagde pakjesavond hoort natuurlijk ook lekker eten. En die maaltijd rond je dan weer af met een toepasselijk toetje. Ik maakte dit gezellige Sinterklaas toetje met yoghurt en kruidnoten. Je maakt ze eenvoudig, en als je wilt ook nog van tevoren klaar. 

Het heeft sowieso altijd iets feestelijks, zo’n glas gevuld met laagjes lekkers die samen nog lekkerder zijn. Ik maak dan ook regelmatig een trifle als toetje wanneer er eters zijn. Afgelopen zomer heb ik daar de aardbeien tiramisu aan toegevoegd. Ook heerlijk!

Ingrediënten voor 4-5 glazen:

500 ml Turkse yoghurt
50 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel Stroh rum
halve theelepel koek- en speculaaskruiden
150 gram kruidnoten
3 eetlepels roomboter
2 appels
halve theelepel kaneel
1 theelepel suiker
2 blokjes Lindt excellence orange intense

Zo maak je het Sinterklaas toetje met yoghurt en kruidnoten:

1. Meng 50 gram suiker, de vanillesuiker, Stroh rum en koek- en speculaaskruiden door de Turkse yoghurt en zet even in de koelkast.

2. Doe de kruidnoten in een plastic zakje, maak het goed dicht en gebruik een deegroller om de kruidnoten te verkruimelen.

3. Smelt de roomboter, meng dit door de kruidnoten-kruimels en verdeel driekwart van het mengsel over de bodem van de glazen.

4. Schil de appels, snijd ze in kleine stukjes en doe ze in een kom.

5. Doe de kaneel en 1 eetlepel suiker bij de appelstukjes en schep even goed om.

6. Giet nu wat van het yoghurtmengsel in de glazen op de bodem van kruidnoten en houd ongeveer een kwart achter.

7. Verdeel dan de appelstukjes over de glazen en verdeel de overgebleven yoghurt erover.

8. Bestrooi met de overgebleven kruidnoten-kruimels en breek de stukjes chocolade in kleine stukjes boven de glazen.

En, ga jij je visite deze pakjesavond verrassen met zo’n lekker Sinterklaas toetje? 

Geef een reactie