Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Aardbeien sinaasappel roomtoetje foto

Aardbeien sinaasappel roomtoetje

Nu ze er nog net zijn, is dit hét moment om dit aardbeien sinaasappel roomtoetje met Hollandse aardbeien te maken. Anders moet je misschien wel tot volgend jaar wachten en dat zou zonde zijn! In feite is het een variant op de klassieker ‘aardbeien met slagroom’. Het smaakt alleen net even anders en ziet er net even leuker uit. 

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben gek op Hollandse aardbeien. Zodra ze er weer zijn, staat er hier onafgebroken een doosje op het boodschappenlijstje. Net zo lang tot het seizoen weer voorbij is. En je snapt dat dat dus ook al de nodige recepten hier op Pukster.nl heeft opgeleverd. Wat dacht je van een zomerse maaltijdsalade met aardbeien, Flammkuchen met aardbeien en roomkaas/witte chocolade spread, een spinaziesalade met aardbei, gekarameliseerde ui en brie of nog zo’n lekker toetje in een glas: aardbeien tiramisu.

Ingrediënten:

500 gram aardbeien
250 ml slagroom
1 sinaasappel, schoongeboend
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel suiker

Zo maak je dit aardbeien sinaasappel roomtoetje:

1. Maak de aardbeien schoon, snijd de helft in kwarten en doe deze in een kom.

2. Doe de rest van de aardbeien in een hoge maatbeker en pureer ze met de staafmixer.

3. Rasp de helft van de schil van de sinaasappel boven de kom met aardbei-kwarten.

4. Snijd daarna de sinaasappel doormidden en pers het sap uit. Doe dit ook bij de kom het aardbei-kwarten en schep alles even om.

5. Klop nu met een mixer de slagroom lobbig, voeg dan de vanillesuiker en suiker toe en mix verder tot de slagroom tijd is.

6. Meng nu met een spatel de gepureerde aardbeien, grof, door de slagroom en verdeel deze over vier glazen (of schaaltjes).

7. Verdeel de stukjes aardbei, met wat van het sap, over de glazen en serveer met een lange dessertlepel.

Je kunt eventueel, voor de leuk, nog een lange vinger in het glas steken. Hoe dan ook, smullen wordt het! Geniet ervan. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie