Sinds wij de nieuwe barbecue in de tuin hebben staan, is het een feest om zodra het weer het toelaat lekker buiten te koken en bakken. En dat is echt niet altijd de standaard veel-vlees-barbecue zoals we die allemaal wel kennen. Sterker nog, het gaat meestal om een ‘gewone’ maaltijd maar dan op de barbecue bereid. En zo’n maaltijd ronden we dan soms ook af met een toetje van de barbecue. Zoals deze Flammkuchen met aardbeien en roomkaas/witte chocolade spread.
Zoals gezegd maakte ik ‘m op de barbecue maar je kunt de Flammkuchen net zo goed in de oven schuiven. Het resultaat is eigenlijk gelijk. Mocht je ‘m wel op de barbecue willen maken dan heb je een pizzasteen (rechthoekig) nodig. Daar schuif je dan, als de steen op temperatuur is, de Flammkuchen met een bakpapiertje op. Het deeg maak ik eigenlijk nooit zelf om de simpele reden dat de degen van Tante Fanny echt fantastisch zijn en je daarmee zeker weet dat het een succes wordt.
Ingrediënten:
1 rol Flammkuchen-deeg (Tante Fanny)
500 gram Hollandse aardbeien
1 kuipje roomkaas, bijvoorbeeld Philadelphia (200 gram)
1 reep witte chocolade (100 gram)
1-2 eetlepels poedersuiker
rasp van een halve citroen
Zo maak je deze Flammkuchen met aardbeien en roomkaas/witte chocolade spread:
1. Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van het Flammkuchendeeg.
2. Was de aardbeien en snijd ze in vier parten.
3. Smelt de witte chocolade au bain marie, laat even afkoelen en meng dan de roomkaas, citroenrasp en poedersuiker naar smaak er doorheen.
4. Rol het Flammkuchendeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en prik met een vork wat gaatjes in het deeg.
5. Bak de Flammkuchen gaar en goudbruin in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6. Verdeel nu met een spatel de roomkaas/witte chocolade spread over de afgekoelde Flammkuchen.
7. Verdeel de aardbeienpartjes over de spread.
8. Snijd of breek de Flammkuchen in stukken en smullen maar.
Deze Flammkuchen met aardbeien en roomkaas/witte chocolade spread is behoorlijk machtig dus je kunt er makkelijk met 6-8 personen van genieten als dessert. Als je net als ik liefhebber bent van Flammkuchen, kijk dan ook eens naar het recept voor Flammkuchen met gerookte zalm en rucola, Flammkuchen met spek en ui uit de oven en Flammkuchen met tonijn van de BBQ. Combineer ze allemaal en je hebt een serieus Flammkuchen feestje!