Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Aardappelsalade met gerookte kip: perfect op warme dagen
aardappelsalade met gerookte kip

Aardappelsalade met gerookte kip: perfect op warme dagen

Deze aardappelsalade met gerookte kip maakte ik vanavond voor het eerst, deelde de foto op Instagram en daar kwam het verzoek of ik vaart wilde maken met het recept online zetten. U vraagt wij draaien: eenmaal het recept van de aardappelsalade! Ik had daarnaast ook nog een grote schaal pastasalade gemaakt en onze avondmaaltijd op deze warme dag was compleet. 

Behalve dat dit dus een fijn recept is voor warme dagen, past hij ook goed in een buffet tijdens verjaardagen bijvoorbeeld. En op zo’n warme dag kun je natuurlijk genoegen nemen met alleen een bord vol aardappelsalade of je serveert het als bijgerecht bij de BBQ. Ook lekker!

aardappelsalade met gerookte kip

Ingrediënten van deze aardappelsalade met gerookte kip

600 gram vastkokende aardappelen
2 eetlepels zure room
3 eetlepels mayonaise
2 theelepels geraspte mierikswortel (potje)
2 theelepels gedroogde dragon
300 gram gerookte kipfilet
1 appel
3 lente-uitjes
75 gram gemengde sla
peper
zout

Bereiding van deze aardappelsalade met gerookte kip

1. Schil en snijd de aardappelen in blokjes, kook ze in weinig water met zout in ca. 8 min. beetgaar en giet af.

2. Meng de zure room met de mayonaise, mierikswortel, dragon en breng op smaak met peper en wat zout.

3. Schep de helft van de dressing door de aardappelblokjes en laat de salade afkoelen tot kamertemperatuur.

4. Snijd de gerookte kip in blokjes en schep door de aardappelen.

5. Schil de appel en snij in blokjes en schep door de aardappelsalade.

6. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en meng door de salade.

6. Bewaar de salade afgedekt in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

7. Schep voor het opdienen de rest van de dressing door de salade en proef of er eventueel nog peper en zout extra nodig is.

8. Leg de gemengde sla in een platte schaal en schep de aardappelsalade hier bovenop.

Als je deze aardappelsalade met gerookte kip ook gaat maken; tag je me dan even in een fotootje op Instagram of Facebook? Vind ik leuk! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie