Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Pride and Pudding foto header

Pride and Pudding | Regula Ysewijn

Vorig jaar schreef ik al een review over het Brits Bakboek van Regula Ysewijn. Een prachtig, anders dan anders, boek dat staat te pronken in mijn boekenkast. Nu mag ik nog zo’n pareltje van de hand van Regula aan de plank toevoegen: Pride and Pudding. Lees je mee?

In ‘Pride and Pudding’ neemt Regula je mee op reis door de fascinerende culinaire geschiedenis van Groot-Brittanië. In haar boek vertelt ze onder meer waarom de Brite keuken ten onrechte een slechte naam kreeg. Via de authentieke en historische gerechten – die voor dit boek vertaald zijn naar smakelijke recepten voor de 21ste eeuw – kun je de lang vergeten smaken (her)ontdekken. Laat je inspireren door de trots van de Britse keuken: de pudding. Van eeuwenoude hartige puddings, zoals  de Schotse haggis, tot traditionele zoete puddings, taarten, jellies en ijs. Een verassend anders kookboek, om te koken én om te lezen, met prachtige foto’s en illustraties als kerst op de… pudding. (Bron: omslag)

Banner Pride and Pudding

Over Regula Ysewijn

Regula is culinair auteur en fotograaf en ze heeft een bijzondere interesse in historische recepten en de evolutie van onze eet- en drinkcultuur. Op haar website, Miss Foodwise, schrijft ze sinds 2010 over haar culinaire ontdekkingen en ze is auteur van de boeken Brits Bakboek en Belgian Café Culture. Daarnaast is Regula jurylid bij ‘Bake off Vlaanderen’, de Vlaamse versie van het Britse programma ‘The great bake off’. In Groot-Britannië werkt Regula geregeld mee aan publicaties van ‘Borough Market’ en aan programma’s voor BBC Radio en TV.

Wat je kunt verwachten van Pride and Pudding

Pride and Pudding omslagJe kunt rekenen op een anders-dan-anders kookboek. Een kookboek dat begint met een flink aantal pagina’s geschiedenis over de herkomst van pudding en de Britse keuken. Uiteraard volgen er daarna talloze recepten. Stuk voor stuk voorzien van prachtige foto’s en een stukje informatie over de achtergrond, tradities enzovoort. Na een uitgebreide inleiding van Regula, de geschiedenis van pudding, een hoofdstuk over ingrediënten en een over puddingmallen zijn de recepten overzichtelijk onderverdeeld in hoofdstukken: Boiled & steamed puddings, Baked puddings, Batter puddings, Bread puddings, Jellies, milk puddings & ice creams en Basisrecepten. Achterin het boek vind je nog een bibliografie, register en dankwoord.

Mijn favorieten

Hoewel ik geen fan ben van de vlees-puddings kwamen er ruim voldoende recepten voorbij die er echt heerlijk uitzien. Ik maakte een lijstje met 10 favorieten:
1. Plum pudding
2. Cabinet pudding
3. Sticky toffee pudding
4. Bakewell pudding
5. General satisfaction
6. College puddings
7. Apple tansy
8. Devonshire white-pot
9. Apple Charlotte
10. Retro-trifle

Behalve dat Pride and Pudding een mooi en bijzonder boek is, mag de buitenkant er ook zijn. Gaat het nieuwe boek van Regula op jouw wishlist?

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie