Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Home workout: mijn favoriete spullen

Home workout: mijn favoriete spullen

Ik sport sowieso twee keer per week buiten de deur bij de sportschool. Meestal een combinatie van kickboksen met jumpen of een circuit training. Daarnaast pak ik vaak nog even de fitness hoelahoep voor een half uurtje ‘hoepelen’ of ik rol mijn matje uit voor een home workout. Wat ik daarvoor gebruik? Lees maar mee. 

Het fijne van een home workout is vooral dat je er de deur niet voor uit hoeft en het kan plannen wanneer het jou het beste past. Bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg, voordat je gaat douchen. Of juist ’s avonds als je uit je werk komt, voordat je gaat eten. Voel je je een keer niet helemaal topfit, dan pas je je training ook eenvoudig aan naar een rustige home workout en heb je toch wat gedaan.

 

6x home workout

Home workout: deze spullen gebruik ik graag:

1. Als ik je iets kan aanraden dan is het wel een fitness hoelahoep. Dat is een grote verzwaarde hoelahoep waarmee je eigenlijk overal aan de slag kunt. Ik neem ‘m zelfs mee op vakantie; hij kan namelijk eenvoudig uit elkaar gehaald worden. Ik zet de laptop op de eettafel, zoek een leuke serie of film op Netflix op en hoepel er zo een half uurtje op los. Kwartiertje linksom en een kwartiertje rechtsom. Een fijne oefening voor je core!

2. Een lekker matje is onmisbaar als je thuis aan de slag gaat. Je rolt het uit en je kunt aan de slag. En ook deze neem je eenvoudig mee op vakantie. Wat ik allemaal doe aan oefeningen op mijn matje? Verschillende buikspieroefeningen, het ‘hondje’ zoals dat heet, planken, enzovoort.

3. Fitness bands! Ideaal omdat je er van alles mee kunt en omdat ze weinig ruimte innemen. Perfect om in je koffer te stoppen dus. Doe er een om je enkels en stap opzij. Eerst de kamer door naar links en met rechts weer terug. Schuif ze tot boven je knieën en maak een flinke serie diepe squats. Hoewel ik nu alleen de beenspieren noem, kun je ook heel goed je armspieren trainen met een fitness band.

4. Ik heb dumbbels in verschillende gewichten maar pak graag de 5 kilo set voor mijn biceps en triceps. Als je dit iedere training meepakt, zul je zien dat je bovenarmen er steeds beter uit gaan zien. Doei kipfilets en hallo zomerarmen!

5. Zo’n fitnessbal moet je eerst zelf opblazen/oppompen voordat je ermee aan de slag kunt, en dat duurt ff, maar is wel een fijn ding. Plaats hem bijvoorbeeld tussen je rug en de muur en zak dan heel langzaam in een diepe squat en kom heel langzaam weer omhoog en herhaal dit tot je echt niet meer kunt. Of ga er met je buik bovenop liggen, rol naar voren tot de bal onder je knieën zit en maak push ups. En zo is er nog veel meer te bedenken.

6. Een springtouw is ook handig om in huis te hebben. Neemt ook weer weinig ruimte in, kan goed mee op vakantie en zorgt voor een snelle warming up en een stukje conditietraining.

Behalve oefeningen met materialen kun je ook een prima home workout doen zonder de nodige zonder spullen. Ga maar eens de hele kamer op en neer terwijl je lunges maakt. Of maak kikkersprongen, squats, burpees en jumping jacks. En als je niet weet wat al die dingen betekenen: Google is je vriend 😉 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie