Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Pinspiratie: 6x zomerse salades met aardbeien
6x zomerse salades met aardbeien

Pinspiratie: 6x zomerse salades met aardbeien

Ook zo dol op aardbeien? Deze maand kun je ze nog volop krijgen maar daarna loopt het aardbeienseizoen toch echt af. Met deze warme dagen zijn salades ideaal zodat je niet boven dampende pannen hoeft te staan in de keuken. Ik zocht Pinterest af en koos 6 lekkere zomerse salades met aardbeien uit. Kijk je mee? 

Wist je dat aardbeien op nummer vijf staan in het lijstje van meest gegeten fruitsoorten in Nederland. En ook heel fijn: een bakje aardbeien (100 gram) bevat slechts 29 kilocalorieën. Behalve lekker zijn die mooie rooie vruchtjes ook nog eens gezond. Op de kiwi na bevatten ze de meeste vitamine C bijvoorbeeld. Lekker nog even wat aardbeien inkopen dus nu ze er nog zijn. En behalve zo uit de hand, lekker aan de slag met de onderstaande recepten voor zomerse salades met aardbeien.

6x Zomerse salades met aardbeien:

1. Aardbeien en gerookte kip zijn een prima setje. Deze salade met aardbeien, gerookte kip een sinaasappeldressing moet dan ook heerlijk zijn en is gelijk een hele maaltijd. Misschien nog een broodje kruidenboter erbij en klaar ben je.

2. Watermeloen is ook al van dat heerlijke zomerfruit dat ook nog eens heerlijk combineert met Hollandse aardbeien. Samen met verse munt, en nog wat noten en dressing, is dit een super frisse zomerse salade.

3. Super eenvoudig maar hoe lekker ziet deze Strawberry, Blueberry & Greens Salad with Honey Vinaigrette eruit dan? Ik ben dol op aardbeien én op blauwe bessen dus deze gaat op het te-maken-lijstje.

4. Deze salade met aardbei, geitenkaas en parmaham voldoet prima als je trek hebt in een hartige salade met dit warme weer. Een ook deze drie ingrediënten doen het weer erg goed samen.

5. Ok… deze strawberry caprese moet ik dus proberen. Caprese is een heerlijke klassieker maar deze variant lijkt me dus nog veel lekkerder.

6. Tot slot een goed gevulde salade met de naam Strawberry Fields Salad. Van gegrilde kip, tot bacon, pecannoten en uiteraard aardbeien. Van alles gaat in deze heerlijke salade.

Kun jij kiezen uit deze zes zomerse salades met aardbeien? Ik vind het lastig. Dus misschien gewoon alle zes maar maken dan…

 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord