Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Ander leuks
  • /
  • Seizoensgroenten in februari: deze recepten maak je nu
6x seizoensgroenten in februari

Seizoensgroenten in februari: deze recepten maak je nu

Het is alweer tijd voor een lijstje met seizoensgroenten in februari. Zo weet je ook deze maand weer precies welke thuishoren in februari. Want wist jij precies wat er van oorsprong nu geoogst kan worden? Ik niet. Kijk je mee naar het lijstje seizoensgroenten in februari? 

En net als vorige maand, heb ik ook deze maand gelijk weer op basis van het lijstje seizoensgroenten in februari, zes lekkere recepten bij elkaar gezocht. Allemaal met een lekker winters tintje. Hoop dat er wat smakelijks voor je tussenzit.

Seizoensgroenten in februari

Nieuwsgierig wat nu precies de seizoensgroenten zijn die in december thuishoren? Daar gaan we: aardappelen, aardpeer, boerenkool, groene selderij, knolselderij, koolraap, paddenstoelen, pastinaak, pompoen, prei, raap, rammenas, rode biet, rodekool, savooikool, schorseneren, spruiten, uien, veldsla, winterpostelein, witlof, wittekool en wortelen. Keuze genoeg dus!

Deze recepten maak je in februari

1. Lasagne is altijd lekker maar waarom niet eens een andere versie uitproberen? Dit recept met koolraap en prei  van Albert Heijn bijvoorbeeld.

2. En wat voor lasagne geldt geld zeker voor friet: altijd lekker! Deze geroosterde pastinaak friet met mierikswortel dip van Gezondaantafel.nl lijkt mij dan ook zeker de moeite van het proberen waard.

3. Een lekkere frisse salade als lunch of bijgerecht? Dit recept van het Voedingscentrum voor een rammenassalade met appel is een perfecte februari salade.

4. Hoewel ik het zelf  niet wekelijks eet, is een stamppot op zijn tijd heerlijk en echt winters. Dit recept van Libelle-lekker.be voor savooistoemp, stamppot op z’n Belgisch, met rookworst bijvoorbeeld.

5. Toen ik als klein kind in het ziekenhuis lag kreeg ik een keer een bord met schorseneren in een bloempapje. Gruwel! Daarna heb ik ze nooit meer een kans gegeven maar ik moet toegeven dat deze quiches van schorseneren en peterselie van Okokorecepten.nl er wel erg lekker uitzien.

6. Deze stamppot van zoete aardappel en postelein, met slechts vijf ingrediënten, van Chickslovefood mag je mij gerust voorschotelen. Ziet er heerlijk uit!

De seizoensgroenten in februari bieden ruim keus om iedere avond een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Wat zijn jouw favoriete groenten van deze maand? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord