Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Netflix tip: The Game Changers

Netflix tip: The Game Changers

Netflix en ik kunnen het goed vinden met elkaar. Niet elke dag, sterker nog soms niet eens elke week maar dat maakt niet uit. Netflix is er gewoon altijd en overal. Mijn favoriete Netflix-momenten combineren vaak met een dekentje, de bank en thee. Soms wissel ik de bank om voor mijn (mega comfortabele) bed. Wat ik dan kijk? The Game Changers bijvoorbeeld!

Ik heb nu eenmaal interesse in voeding en dan kan het dus gebeuren dat je zomaar naar The Game Changers zit te kijken op een zondagmiddag. Van begin tot eind interessant kan ik je melden. Althans, als je net als ik altijd benieuwd bent naar (nieuwe of andere) inzichten op het gebied van voeding.

Waar gaat The Game Changers over?

James Wilks, een UFC vechter, gaat voor de documentaire The Game Changers opzoek naar topsporters die een plantaardig dieet volgen. Want waar komt toch die overtuiging vandaag dat je proteïnen uit vlees moet halen, wil je een superlijf kunnen ontwikkelen? De sporters in deze documentaire tonen aan dat het ook plantaardig meer dan goed lukt. Sterker nog, het lukt veel beter op een plantaardig dieet. Zo komt bijvoorbeeld Arnold Scharzenegger in beeld. Ook hij vertelt over zijn switch van vlees naar vegan en wat dat voor hem doet. Je vindt de docu op Netflix >>

Nieuwsgierig naar The Game Changers? Check de trailer!

Zoals eigenlijk altijd geldt, wanneer het op voedingsadviezen aankomt: haal eruit wat voor jou werkt en interessant is. Ik ga in ieder geval nog iets vaker vlees skippen in de maaltijden dan ik al deed. Omdat ik ondertussen weet dat mijn lijf meer moeite heeft met dierlijke producten dan met plantaardige. Hoe je dat merkt? Minder opgeblazen na een maaltijd. En dat is natuurlijk altijd fijn maar zeker als je ook nog wilt sporten na de maaltijd. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

One Comment

Geef een reactie